1. Nya bilar | Toyota Sverige
  2. Toyota bZ4X
  3. Prestanda

Helt elektrisk känsla

bZ4X fångar känslan av den njutningsfyllda spänningen av att sitta bakom ratten. Den låga tyngdpunkten, delvis tack vare att batteriet är placerat under golvet, samt den enastående fyrhjulsdriften, möjliggör för både exceptionell stabilitet och hantering med förbättrad kontroll. bZ4X är designad för att överstiga alla förväntningar med en sömlös körupplevelse – oavsett väg och väglag.

Redo för alla vägar

Det nyutvecklade AWD X-MODE förbättrar både prestanda och säkerhet för att göra det möjligt för bZ4X att ta sig an vilka vägar som helst med sina fantastiska fyrhjulsdriftegenskaper. X-MODE hanterar utan minsta ansträngning vilken terräng som än kommer i din väg.

Fantastisk hantering

Du har aldrig tidigare upplevt en elbil som är så smidig och ger så direkt respons. Den låga tyngdpunkten och stadiga karossen möjliggör för en intuitiv prestanda som du sent kommer att glömma. Dessutom kan du både accelerera och sakta ner fordonet med endast gaspedalen, vilket ökar effektiviteten.

Effektiv värmehantering

Det banbrytande värmesystemet i bZ4X har fantastisk effektivitet och bidrar till minskad elförbrukning. Den använder ett högeffektivt värmepumpsystem med låg effekt för betryggande räckvidd. Värme absorberas från utomhusluften och används för att värma upp bilen under vintern. Tack vare detta är både uppvärmning och luftkonditionering tillgängligt även vid extrema temperaturer och minskar energisvinnet avsevärt jämfört med vanliga luftkonditioneringssystem.

Batterieffektivitet

Toyota har dragit nytta av sin mer än 25 års långa erfarenhet inom elektrifiering av bilar för att säkerställa att den nya litiumjonenheten i bZ4X håller världsledande kvalitet, hållbarhet och pålitlighet. Dessutom innebär Toyota Battery Care att batteriet fortfarande håller 70 % av den ursprungliga kapaciteten upp till 10 år ute på vägarna, eller en miljon körda kilometer*.

 

*Med förbehåll för årliga kontroller på ett auktoriserat Toyota-servicecenter.