Ett 25-årigt samarbete

mellan Toyota och Folksam

Vår ambition är att alltid erbjuda Toyotaägaren den bästa tänkbara försäkringen för ett tryggt och enkelt bilägande. Redan i slutet av 1980-talet inleddes ett samarbete med Folksams trafiksäkerhetsforskare och år 1990 startades Toyota Bilförsäkring som ett ytterligare samarbete mellan Toyota och Folksam.

För säkrare bilar och nöjdare kunder

Vår vilja var att kunna erbjuda Toyotaägare en försäkring speciellt anpassad för Toyota men också för att främja trafiksäkerhet. Folksam är ledande i trafiksäkerhetsforskning och deras forskningsarbete har kraftigt bidragit till utvecklingen av säkrare bilar genom ett direkt samarbete med världens största biltillverkare, Toyota Motor Corporation i Japan.

Tillsammans har Folksam och Toyota i Sverige sedan 1992 installerat krockpulsmätare i mer än 250 000 Toyotabilar. Krockpulsmätarna har gett Folksams forskare en unik möjlighet att analysera utfallet och effekterna av verkliga olyckor vilket kraftigt bidragit till utvecklingen av säkerheten i alla bilar, inte bara Toyotabilar. Bland annat har de data som samlats in och analyserats av Folksam bidragit till utvecklingen av testerna av bilstolar i Euro NCAP.

Toyota Bilförsäkring är också ett sätt för Toyota att tillsammans med Folksam säkerställa att skadade Toyotabilar repareras fackmannamässigt och på en auktoriserad Toyotaverkstad. Detta för att den skadade bilen också efter en skadereparation ska behålla sin kvalitet och säkerhet.

I år har fler än 130 000 Toyotaägare valt att försäkra sin bil hos oss. Detta innebär att nästan varannan Toyota bil som rullar på Sveriges vägar och gator är försäkrad i Toyota Bilförsäkring.

Vi på Toyota i Sverige är stolta över Toyota Bilförsäkring och samarbetet med Folksam där vi under mer än 25 år tillsammans med våra gemensamma kunder bidragit till utvecklingen av säkrare bilar och för en mer hållbar miljö.

En kontinuerlig strävan för säkrare bilar

Toyota och Folksam har sedan början på 90-talet samlat in olycksdata genom att vi tillsammans installerat krockpulsmätare i mer än 250 000 Toyotabilar. Genom att studera effekterna av verkliga olyckor har vi tillsammans skapat förutsättningar för att kontinuerligt förbättra säkerheten i våra bilar. Utvecklingen av säkrare bilar har kraftigt bidragit till färre dödade och skadade i trafiken. Sedan 80-talet har t.ex. risken för en dödande skada minskat med hela 86 % och risken för en invalidiserande skada med 44 % enligt nationell olycksdata.

Krockpulsmätare

Toyota Bilförsäkring i samarbete med Folksam om den svarta lådan och mätningar som är viktiga för att öka trafiksäkerheten. I form av t ex aktiva bromssystem och whiplashskydd.

Aktiva säkerhetssystem

Toyota Bilförsäkring i samarbete med Folksam om fördelen och funktionen av aktiva säkerhetssystem.

Läs mer om ...

Inställningar för cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på www.toyota.se och för att optimera och personifiera innehåll på vår webbplats och i vår annonsering. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!