DROP BY DROP

NÄR DET OMÖJLIGA HÄNDER

Vi tror att när du är fri att att röra dig är allt möjligt. Att hjälpa människor att överträffa sina förväntningar motiverar allt vi gör, och varje droppe ansträngning är ett steg mot det målet.

Men vi är också på en resa för att uppnå vårt eget omöjliga: ett utsläppsfritt samhälle. Vårt första steg mot detta är Mirai, en bil som bara släpper ut droppar av vatten.

Det här är historien om att få det omöjliga att hända steg för steg, droppe för droppe.

Bilen som endast släpper ut vattendroppar

 

/

Från utsidan kan Mirai vara vilken vanlig fyrdörras sedanmodell som helst. Den är lika praktiskt, säker och enkel att köra som en vanlig bil, den kan tankas på några minuter och du kan åka upp till 500 km på en full tank. Skillnaden är att Mirai's tank är fylld med vätgas, inte bensin.

/

I hjärtat av Mirai finns en avancerad bränslecell som omvandlar vätgas, lagrad i en trycksatt tank, till el. Vätgasbränslecellsbilar liknar nästa generations elfordon, med undantag för en unik egenskap: deras enda utsläpp är vatten. Inga koldioxidutsläpp, kväveoxider eller partiklar. Och ingen laddning, bara att tanka som du skulle göra i en vanlig bil.

/

Efteråt gör Mirai det omöjliga, möjligt. Över hela världen har företag, taxi- och delningstjänster av bilar och till och med polisstyrkor, som vill minska miljöpåverkan från deras bilflottor, tagit fördelarna med Mirai och dess nollutsläpp.

OMSTÄLLNING AV VÅRT SAMHÄLLE TILL ETT NOLLUTSLÄPPS-SAMHÄLLE

/

Vår värld behöver en ny kraftkälla, ett hållbart system som ersätter fossila bränslen. Svaret? Väte. Tillverkad med förnybar energi, som sol och vind, är väte helt kolfritt, och till skillnad från andra energikällor är det lätt att lagra och transportera i stora mängder. Men de bästa nyheterna av allt: dess enda biprodukt är vatten.

/

Det kommer inte att ske över en natt, men väte förändrar transporterna - och det kan göra ännu mer. I själva verket kan väte stå för nästan en femtedel av den totala energiförbrukningen år 2050. Från kommersiella fordon och tillverkningsanläggningar till uppvärmning av bostäder och företag arbetar vi outtröttligt för att uppnå vår vision om ett vätebaserat, utsläppsfritt samhälle.

När allt kommer omkring är detta vårt omöjliga. Och vi är fast beslutna att få det att hända, droppe för droppe.

Hur vi gör det omöjliga verkligt

/
Bussar med bränsleceller Bränslecellsbuss-konceptet Toyota Sora använder Toyota Fuel Cell System som är utvecklat för Mirai. Sora levererar överlägsen miljöprestanda utan koldioxidutsläpp eller andra ämnen som kan vara uppfattas farliga. Sora kan till och med användas som en nödkraftkälla efter katastrofer. Toyota räknar med att introducera över 100 Sora-bussar, främst i centrala Tokyo, inför de Olympiska- och Paralympiska spelen i Tokyo 2020.
/
Bränslecellslastbilar Sedan det först startade i april 2017, har projektet "Alpha" kört över 16.000 km i och runt hamnarna i Long Beach och Los Angeles i USA i arbete med dränering, och inte släppt ut något annat än vattenånga. En ny lastbil, internt känd som "Beta", ökar den uppskattade räckvidden till mer än 480 km per tankning, vilket ökar kapaciteten för nollutsläpp på transporter och minskar miljöpåverkan än mer för detta typ av arbete.
/
Bränslecellsgaffeltruckar Toyota har använt 20 stycken gaffeltruckar med bränsleceller, tillverkade av Toyota Industries Corporation, på sin Motomachi-fabrik i Toyota City. Det har också byggts en vätgasstation avsedd för att tanka bränslecells-gaffeltruckar på anläggningen. Toyota har för avsikt att fortsätta att ersätta befintliga konventionella gaffeltruckar med versioner med bränslecellsgaffeltruckar, och kommer att ha 170 till 180stycken  bränslecellsgaffeltruckar på Motomachi-anläggningen runt år 2020.
/
Bränslecellskraft För att eliminera koldioxidutsläpp från Toyota logistikanläggning i Port of Long Beach bygger Toyota Tri-Gen-anläggningen som kommer att bli världens första megawatt-stora kraftproduktionscentral med vätgasbränsle. Den nya anläggningen kommer att använda jordbruksavfall för att generera vatten, el och väte som kommer att stödja Toyota Logistics Services (TLS) verksamhet i hamnen i Long Beach.
Inställningar för cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på www.toyota.se och för att optimera och personifiera innehåll på vår webbplats och i vår annonsering. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!