TOYOTA PARA TECH
Toyotas ingenjörer och den flerfaldiga paralympiska guldmedaljören Andrea Eskau samarbetar för att spränga gränserna för vad som är möjligt inom cykelsporten.
TOYOTA PRESENTERAR
Andrea Eskau
Andrea Eskau har vunnit fyra cykelguld och ett silver i de Paralympiska spelen. Hon har också fyra guld, fyra silver och två brons från de Paralympiska vinterspelen. Nu samarbetar hon med Toyota för att bli ännu snabbare.
Para Tech Power
Ingenjören Roger Kirschner föddes halvsidesförlamad. Båda hans föräldrar var professionella racingförare och själv drömde om en lika snabb livsstil. Andrea Eskau skadade ryggraden i en cykelolycka. I stället för att sakta ned bestämde hon sig för att tävla i de Paralympiska spelen.

Hon har redan vunnit fyra guld i sommarspelen och fyra guld i vinterspelen, men drivkraften att bli snabbare finns kvar. Roger och Andrea arbetade tillsammans med Toyotas team av ingenjörer för att förbättra hennes handcykel. Hennes nya cykel är 30 procent lättare och optimerad för att Andrea ska kunna prestera maximalt.
Jag tittade på den gamla handcykeln och kände det direkt. Den behöver ett nytt koncept … mer styvhet och lägre vikt. Det är spännande att jag kan prata direkt med både föraren och fordonet – det är ju Andrea som är själva motorn.
Roger Kirschner
Ingenjör
/

Mobilitetsteknologi
Toyotas team av ingenjörer använde teknologi från TOYOTA GAZOO Racing för att skapa Andreas lättaste och styvaste handcykel någonsin.


Mobilitetsvision
Toyotas vision är bättre tillgänglighet för alla genom mobilitet. Att stödja idrottare som Andrea är bara ett exempel på hur Toyota hjälper människor med olika förutsättningar att nå sin fulla potential.

Vi stöder idrottare
Toyota och Andrea har samarbetat i flera projekt under de senaste sju åren, bland annat för att förbättra hennes specialbyggda skidsläde. Vi ger våra idrottare de verktyg de behöver för att uppleva kraften i rörelse.


Olympiska och Paralympiska spelen
Som global mobilitetspartner till Internationella olympiska kommittén och Internationella paralympiska kommittén vill vi frigöra människors potential genom kraften i rörelse. Toyota hjälper ambitiösa olympier och paralympier att nå sina drömmar och mål genom att sprida deras sporter, öka tillgängligheten och förbättra teknologin. Vi hoppas att dessa samarbeten ska inspirera människor över hela världen att ta det första steget till att förverkliga sina drömmar, oavsett kön, ålder, nationalitet eller fysiska förutsättningar. Vi på Toyota är övertygade om att friheten till rörelse kan få oss att nå det omöjliga.

/

TOYOTA GAZOO Racing
Toyotas satsning på motorsport har ett specifikt mål: att vidareutveckla våra bilar och kompetensen hos de som tillverkar dem. Det har varit Toyotas tillverkningsfilosofi ända sedan grundaren Kiichiro Toyodas dagar. Det är i motorsportens extrema förhållanden som våra bilar visar sin fulla potential. En potential som ligger dold under ytan under vardagskörning. Motorsporten ger oss möjlighet att testa fordonens yttersta gränser – och att tänja dem så att vi kan bygga ännu bättre bilar.

Inställningar för cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på www.toyota.se och för att optimera och personifiera innehåll på vår webbplats och i vår annonsering. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!