TOYOTA WHEEL PARK
Att öppna världens första hjulpark är ännu ett steg i Toyotas vision att erbjuda bättre mobilitet för alla.
TOYOTA PRESENTERAR
Lily Rice
Lily Rice är den första brittiska kvinnan att göra en backflip i rullstol. Och hon gjorde det redan som 13-åring. Lily vet att allt är möjligt när vi är fria att röra oss, och idag inspirerar hennes framgångar fler flickor att börja med rullstolscross. Lily hoppas att rullstolscross en dag blir en paralympisk sport, och att hon får chansen att tävla i de Paralympiska spelen.
Toyota Wheel Park
En åkare rullar ned i rampen och det dova ljudet från hjulen sprider sig genom träkonstruktionen. I högtalarna presenteras nästa tävlande för publiken. Men hon har varken cykel, skateboard eller rullskridskor. Hon sitter i rullstol och droppar in i en tillgänglig hybridskatepark.

Hon är inte den enda som ler. Att få rullstolscross att växa som sport är viktigt för många – även personer utan funktionsnedsättning står i kö för att prova parkens rullstolar. Lusten till rörelse är större än det stigma som en funktionsnedsättning kan innebära.
Det är en nyhet för Toyota och symboliskt för Toyotas vision om bättre mobilitet för alla. Toyota siktar på att erbjuda integrerade mobilitetslösningar till alla, oavsett förutsättningar, för att skapa ett mer inkluderande samhälle.
Mauro Caruccio
VD för Toyota Motor Italia
/

Inkluderande hjulpark
Mobilitet på hjul ger frihet och sprider glädje i en park byggd för sporter som BMX, skateboard och rullstolscross (WCMX) – en av världens yngsta sporter.


Bygger ett bättre samhälle
Toyota satsar på frihet till rörelse – genom länder, till andra sidan staden och i hjulparken. Allt är möjligt när vi är fria att röra oss.

Mobilitet för alla
Toyota Wheel Park ger fler chansen att uppleva rörelse på ett sätt som ofta inte är tillgängligt för personer med en funktionsnedsättning. Toyota har en vision om lika möjligheter och vill göra mobilitet, glädje och passion tillgängligt för alla.


Start Your Impossible
Toyota hjälper åkare som brittiska Lily Rice att förverkliga sina drömmar genom att erbjuda resurser och hjälpa till att sprida hennes kampanj: att göra rullstolscross till en officiell paralympisk sport.

/
Inställningar för cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på www.toyota.se och för att optimera och personifiera innehåll på vår webbplats och i vår annonsering. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!