Alltid säker och trygg med Toyota Safety Sense säkerhetssystem.

/
/
/
Pre-Collision System with Cyclist and Night-time Pedestrian Detection (PCS)

Toyota Safety Sense aktiva krocksskyddssystem med cyklist- och fotgängardetektion (PCS) – använder kamera med radarteknik för att upptäcka fotgängare (även i mörker), cyklister och andra fordon på vägen. I händelse av hotande kollision, varnas du med ljud- och ljussignaler och systemet kommer hjälpa dig att reagera med ytterligare bromskraft för att undvika en kollision

Automatic High Beam (AHB)

Automatisk helljus (AHB) är utformad för att optimera synligheten för alla trafikanter under mörkerkörning. En kamera placerad vid backspegeln känner av lyktorna på mötande fordon samtidigt som den övervakar ljuset på gatubelysningen. Den växlar automatiskt mellan helljus och halvljus, så att du som förare kan koncentrera dig helt på vägen, säkert och bekvämt.

Lane Trace Assist (LTA)

Genom en kamerasensor somt upptäcker vägmarkeringar, känner Körfilsassistans (LTA) av om du börjar avvika från ditt körfält (eller om du kör över en vägkant) och ser automatiskt till att bilen kommer tillbaka till körfältet, med ett lätt vridmoment. Det sker med ytterligare bromskraft (endast på de inre hjulen) och du får informationen via informationsskärmen. Detta gäller för fordon utan elektrisk servostyrning.

/
/
/
Intelligent Adaptive Cruise Control (iACC)

När vägskyltsigenkänningen (RSA) kombineras med den aktiva farthållaren (ACC) kan systemet identifiera hastighetsbegränsningar längs vägen och föreslå ändringar i den inställda hastigheten.

Lane Departure Alert with Steering Control (LDA)

Körfilsvarnaren (LDA) registrerar körfältsmarkeringar på vägen framför dig med hjälp av en kamera. Den varnar med ljud- och ljussignaler om du börjar avvika från ditt körfält utan att använda blinkern. Steering Control hjälper till att styra dig tillbaka om du avviker från körfältet.

Road Sign Assist (RSA)

Vägskyltsigenkänningen (RSA) läser av vägskyltar på vägen framför dig och visar viktig information på MID-displayen, såsom fartgränser och omkörningsrestriktioner. Systemet varnar med ljud- och ljussignaler om du inte följer vägskyltarnas (budskap).

*Toyota Safety Sense är inte ett säkerhetssystem som befriar föraren från att följa grundläggande trafikregler. För information och försiktighetsåtgärder, vänligen se instruktionsboken. Tillgängligheten till en specifik utrustning kan variera beroende på bilmodell, utrustningsversion, tillverknings- och inköpsland och bilar som visas kan vara extrautrustade. Be gärna din lokala auktoriserade Toyota-återförsäljare om detaljerad information.