Provkör en Toyota
Bygg din Toyota
Hitta närmaste återförsäljare!
Boka service
Min Toyota

Toyotas bränslecellsbil Mirai

debuterade som rallybil 2015

Toyota Mirai åker som första vätgasdrivna bränslecellsbil ut på rallyvägarna i Europa. När 2015 års upplaga av Tyska Rallyt (ADAC Rallye Deutchland) genomfördes den 20–23 augusti var Mirai föråkarbil. Därmed togs nästa steg på vägen mot en helt utsläppsfri motorsport.

Det är den japanske journalisten Mitsuhiro Kunisawa, även en erfaren rallyförare, som ställer upp med sin privata Toyota Mirai. Bilen är utrustad med andra bromsbelägg, tävlingsdäck och säkerhets­bur, men är annars i standardutförande. Drivlinan är oförändrad och lämnar drygt 150 hästkrafter, vilket ger bränslecellsbilen en acceleration 0–100 km/tim på 9,6 sekunder.

Bilen tankas med vätgas från en mobil tankstation, som är uppställd på rallyts serviceområde. Tank­stationen rymmer 240 kg vätgas, vilket räcker för över 2 500 mils körning. Att fylla bilens vätgastank går på omkring tre minuter.

Bränslecellsbilen Toyota Mirai är 4,89 meter lång och har inga andra utsläpp än ren vattenånga. Den är dessutom i princip ljudlös.

Mirai började säljas i Japan i december 2014 och lanseras i oktober i år i Storbritannien, Tyskland, Danmark och USA.

Mirai motor

Läs mer om ...

Läs om Toyota Touch® 2 med GO Navigation Läs om Toyota Touch® 2 med GO Navigation Nya Toyota Touch® 2 med GO Navigation har fått nya menyer som du styr genom att dra och trycka lätt med fingret. Du får tillgång till massor av information som har med bilen eller din färd att göra. Från trippmätare och inställning av luftkonditionering till anpassning av funktioner som dörrlås och belysning m.m! Om Toyota Om Toyota Vill du veta mer om Toyota i Sverige och globalt? Läs mer om företaget Toyota och innovationer, såsom konceptbilar och motorsport.
Inställningar för cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på www.toyota.se och för att optimera och personifiera innehåll på vår webbplats och i vår annonsering. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!