Toyota Dream Car

Välkommen till den 13:e drömbilstävlingen

År 2004 ville vi starta en tävling som kunde förena fantasin hos barn över hela världen. Vi ville få barn att utveckla ett intresse för bilar och visa oss sina skapelser. Allt vi bad barnen om var att föreställa sig hur deras drömbil skulle se ut…

Vad är en drömbil?


Vi på Toyota tror att drömmar kan ta dig hur långt som helst, var du än bor. Hur kan din fantasibil göra världen lite bättre? Det finns massor av sätt att hitta inspiration som gör det lättare för dig att rita eller måla din egen framtidsbil. Gör en lista, se dig om i naturen, prata med din familj, testa dig fram genom att klottra lite på ett papper, läs en bok, bläddra i olika tidningar, titta i skyltfönster, kolla på film, besök museer, utväxla idéer med kompisar – eller sätt dig bara ned, blunda och släpp lös fantasin.

Här kan du se bidragen som vann i Sverige och skickades vidare i den 13:e Drömbilstävlingen

Rita din drömbil och tävla om en resa till Japan!

Tack för alla fina teckningar vi fått in! Årets svenska tävling är nu avslutad och de vinnande bidragen har skickats vidare till den internationella juryn. De svenska vinnarna har meddelats separat, deras teckningar ser du nedan.

Kategori 1: Upp till 7 år
Framtidsbilen
Noel, 7 år, ”Framtidsbilen”. Noels bil har massa olika funktioner, bland annat kan den flyga och tankas av regnbågen. Den hjälper dessutom djur genom att rena både luften och haven.
Regnbågskattsenhörningsbilen
Julia, 7 år, ”Regnbågskattsenhörningsbilen”. Julias bil drar en regnbåge efter sig, har en bubbelpool och en godispool. Att den drivs av cup-cakes är extra sött!
Sport off-road cabriolet
Eldar, 7 år, ”Sport off-road cabriolet”. Med denna off-road cabriolet vill Eldar visa Toyotas möjligheter och samtidigt imponera på kunder. Maffig tycker vi!
Kategori 2: 8-11 år
Airomobile
Evelina, 10 år, ”Airomobile”. Evelinas Airomobile är som en fullt utrustad husbil. Den suger dessutom in dålig luft och släpper ut den som ren luft.
Chocolate sprinkle
Lejla, 9 år, ”Chocolate sprinkle”. Lejlas bil är två donuts som sitter ihop. Glassarna på taket är antenner så man kan lyssna på olika radiokanaler fram och bak. Denna bil drivs av chokladströssel.
Kärleksbilen
Perla, 9 år, ”Kärleksbilen”. Perlas bil är inte bara fin att se på. Den sprider också kärlek och fred hos människorna på jorden.
Kategori 3: 12-15 år
Dragon Riddle
Nikita, 15, ”Dragon Riddle”. Denna bil är en drake som både kan flyga och köra på marken. Man ser inte hjulen nu för de fälls in när det är dags att flyga. Draken kan själv styra bilen, men det finns också plats om du vill vara chaufför!
Supersolen
David, 12 år, ”Supersolen”. I sin framtidsbil har David tänkt använda sig av solenergi. De rejäla stötdämparna borgar för en skön körupplevelse!
År 3019
Basel, 15 år, ”År 3019”. Basels framtidsbil kommer kunna flyga mer än 500 meter och parkera uppe på höga byggnader. Den är dessutom helt elektrisk!
Så här går tävlingen till

Vem kan vara med?
Tävlingen är öppen för alla barn upp till 15 år, bosatta i Sverige. Tävlingen består av två delar. Först är det en tävling i Sverige. De 9 som vinner i Sverige går vidare till den globala tävlingen, med möjlighet att vinna en resa till Japan.

Vad ska man göra?
Vi vill att du skapar din Drömbil. Drömbilen ritas på ett papper i A3-storlek (A4 fungerar också) och använda pennor, kritor eller oljefärger för att rita eller måla din drömbil. Vi vill även ha en bakgrund så att vi kan se hur bilen ser ut i sin rätta miljö. Bara handgjorda ritningar eller målningar får vara med i tävlingen, så ingen användning av dator godkänns.

Vad kan man vinna?
Till att börja med är du med i den svenska delen av tävlingen där vår jury utser de tre bästa bidragen i varje åldersklass; max 7 år, 8-11 år och 12-15 år. Dessa nio vinnare belönas med var sin iPad och deras teckningar går dessutom vidare till vår drömbilstävling för barn över hela världen. Om din teckning når finalen i denna tävling kan du vinna en resa till Japan tillsammans med en förälder och du får chansen att vara med på den stora prisceremonin i augusti 2019.

Ladda ned tävlingsregler och tävlingsformulär

Läs mer om Toyotas drömbilstävling och annat...

Uppgradering av antisladdsystem (VSC) för Hilux D-Cab Uppgradering av antisladdsystem (VSC) för Hilux D-Cab För ägare av Hilux D-Cab av senaste modell (2016 – 17) finns en uppgradering av antisladdsystemet tillgänglig. Kontakta din återförsäljare för ytterligare information. Toyota Miljöledarskap Miljöledarskap Vi bryr oss om miljön, det är grundläggande för oss och vår verksamhet. Vi strävar efter att ständigt minska den påverkan vår verksamhet har på omvärlden och har konsekvent banat väg för ny teknologi, samt nya produkter och arbetssätt som är snällare mot miljön och bidrar till ett mer hållbart samhälle. Miljöutmaning - Environmental Challenge 2050 Miljöutmaning - Environmental Challenge 2050 Målen för 2050 är helt i linje med vår globala vision, där vi alltid strävar efter ett förverkligande av en hållbar samhällsutveckling genom bättre bilar, bättre tillverkning och bättre samhällen. Vi vill leda vägen mot en säker och hållbar mobilitet. Det är The Toyota Way. En bättre värld En bättre värld Vi söker ständigt efter sätt att minska vår påverkan på miljön. Det gäller inte bara bilarnas påverkan, utan även hur de tillverkas och de resurser vi använder. Det kan sammanfattas med fyra R – Reduce (minska), Reuse (återanvända), Recycle (återvinna) och och Recover (energiutvinna).