Toyota Dream Car

Välkommen till den 13:e drömbilstävlingen

År 2004 ville vi starta en tävling som kunde förena fantasin hos barn över hela världen. Vi ville få barn att utveckla ett intresse för bilar och visa oss sina skapelser. Allt vi bad barnen om var att föreställa sig hur deras drömbil skulle se ut…

Rita din drömbil och tävla om en resa till Japan!

Tack för alla fina teckningar vi fått in! Årets svenska tävling är nu avslutad och de vinnande bidragen har skickats vidare till den internationella juryn. Vinnarna meddelas separat och deras teckningar kommer publiceras här senare i år.

/
/
/

Så här går tävlingen till

Vem kan vara med?
Tävlingen är öppen för alla barn upp till 15 år, bosatta i Sverige. Tävlingen består av två delar. Först är det en tävling i Sverige. De 9 som vinner i Sverige går vidare till den globala tävlingen, med möjlighet att vinna en resa till Japan.

Vad ska man göra?
Vi vill att du skapar din Drömbil. Drömbilen ritas på ett papper i A3-storlek (A4 fungerar också) och använda pennor, kritor eller oljefärger för att rita eller måla din drömbil. Vi vill även ha en bakgrund så att vi kan se hur bilen ser ut i sin rätta miljö. Bara handgjorda ritningar eller målningar får vara med i tävlingen, så ingen användning av dator godkänns.

Vad kan man vinna?
Till att börja med är du med i den svenska delen av tävlingen där vår jury utser de tre bästa bidragen i varje åldersklass; max 7 år, 8-11 år och 12-15 år. Dessa nio vinnare belönas med var sin iPad och deras teckningar går dessutom vidare till vår drömbilstävling för barn över hela världen. Om din teckning når finalen i denna tävling kan du vinna en resa till Japan tillsammans med en förälder och du får chansen att vara med på den stora prisceremonin i augusti 2019.

Ladda ned tävlingsregler och tävlingsformulär

Vad är en drömbil?


Vi på Toyota tror att drömmar kan ta dig hur långt som helst, var du än bor. Hur kan din fantasibil göra världen lite bättre? Det finns massor av sätt att hitta inspiration som gör det lättare för dig att rita eller måla din egen framtidsbil. Gör en lista, se dig om i naturen, prata med din familj, testa dig fram genom att klottra lite på ett papper, läs en bok, bläddra i olika tidningar, titta i skyltfönster, kolla på film, besök museer, utväxla idéer med kompisar – eller sätt dig bara ned, blunda och släpp lös fantasin.

Här kan du se bidragen som vann i Sverige och skickades vidare i den 12:e Drömbilstävlingen

Kategori 1 - upp till 7 år
Freja 7 år, ”Lyxbilen”. Frejas lyxiga bil är nästan som ett slott. Drottningen brukar använda den när det är bröllop. Bilen drivs av musik.
Iisa 7 år, ”The Flying Unicorn”. Iisas drömbil är en röd racerbil med inbyggd ridbana med stall och pool. Bilen har ett Unicorn horn som omvandlas till vingar om man behöver flyga.
Alina 7 år, ”Glassbilen”. Alinas teckning är på en glassbil. Du tankar den med glass. Och den kan flyga. Ballongerna gör så den flyger.

Kategori 2 - 8-11 år
Alva 9 år, ”Ljusbilen”. Alva har ritat en bil som drivs av solljuset. Den har ljusslingor så att den syns i trafiken. Ljuset som den drivs av hjälper naturen att få sol.
Rosa 11 år, ”U-bilen”. Rosas drömbil är U-bilen. Den tar turister under vattenytan samtidigt som den plockar upp skräp från havsbotten och gör om det till fiskmat till fiskarna.
Tuva 11 år, ”Toyota Cloud-Car”. Tuvas drömbil låter ingenting och skrämmer därför inga djur. Den har mjuka hjul och säten. På vintern är sätena varma och på sommaren kalla. Tuvas drömbil är miljövänlig och går på små moln.

Kategori 3 - 12-15 år
Viktoria 13 år, ”Toyota Supreme Elements”. Viktoria har gjort en drömbil som går på luft. Dess ovala form gör det lätt att ta sig fram i trafiken, i vattnet och varför inte i luften. Teleskopbenen gör den smidig i alla situationer.
Louise 13 år, ”Environment Cleaner Rainbow Maker Car”. Louise har skapat en bil som utvinner energi ur förorenad luft och släpper ut vattenmolekyler som skapar regnbågar vid solljus. Himlen renas och växternas fotosyntes frodas med vatten och solstrålar.
Nour 14 år, ”Sunset Drive”. Nours framtidsvision är en bil med en drone där fram med en kamera. Och med solcellspaneler på taket som kan vikas.

Här kan du se vinnarna i den internationella tävlingen (12th Dream Car Art Contest).

Läs mer om Toyotas drömbilstävling och annat...

Vinnarna av Toyota Dream Car - den 11:e drömbilstävlingen! Vinnarna av Toyota Dream Car - den 11:e drömbilstävlingen! Vi på Toyota tror att drömmar kan ta dig hur långt som helst, var du än bor. Nu presenterar vi de 9 vinnarna av den 11:e drömbilstävlingen! Uppgradering av antisladdsystem (VSC) för Hilux D-Cab Uppgradering av antisladdsystem (VSC) för Hilux D-Cab För ägare av Hilux D-Cab av senaste modell (2016 – 17) finns en uppgradering av antisladdsystemet tillgänglig. Kontakta din återförsäljare för ytterligare information. Miljöledarskap Miljöledarskap Vi bryr oss om miljön, det är grundläggande för oss och vår verksamhet. Vi strävar efter att ständigt minska den påverkan vår verksamhet har på omvärlden och har konsekvent banat väg för ny teknologi, samt nya produkter och arbetssätt som är snällare mot miljön och bidrar till ett mer hållbart samhälle. Miljöutmaning - Environmental Challenge 2050 Miljöutmaning - Environmental Challenge 2050 Målen för 2050 är helt i linje med vår globala vision, där vi alltid strävar efter ett förverkligande av en hållbar samhällsutveckling genom bättre bilar, bättre tillverkning och bättre samhällen. Vi vill leda vägen mot en säker och hållbar mobilitet. Det är The Toyota Way.
Inställningar för cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på www.toyota.se och för att optimera och personifiera innehåll på vår webbplats och i vår annonsering. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!