Ny milstolpe för Toyota

10 miljoner sålda Toyota-hybrider

20 år efter lanseringen av vår första hybridmodell Prius har Toyota nu passerat ännu en milstolpe: 10 miljoner sålda hybrider!

10 miljoner hybrider

Toyota tillverkar och säljer långt fler hybridbilar i Europa än någon annan. Andelen hybrider av de bilar vi säljer med alternativ drivkälla på vår kontinent uppgår till 70 % — mer än alla andra hybrider, laddhybrider och elbilar tillsammans.

60 % av alla Toyota Auris som såldes i Europa under 2016 hade hybriddrift. Motsvarande siffra för Yaris var 42 % och för RAV4 41 %.

När det gäller nya Toyota C-HR har hela 80 % av de hittills beställda bilarna hybriddrift!

10 miljoner hybrider

Bilbranschens bredaste urval av hybrider (15 Toyota- och Lexus-modeller med hybriddrift) har hjälpt oss till en nästan 50-procentig ökning av hybridförsäljningen under 2016. I dag är en tredjedel av de bilar vi säljer i Europa en hybrid och vi är på god väg att kunna uppfylla vårt mål på 50 % hybrider år 2020.

Vi ska utveckla och leverera allt bättre produkter i Europa och erbjuda våra kunder allt bättre service. Detta är en viktig del i "Toyota´s Global Vision". Våra hybrider kommer även i fortsättningen ha en viktig roll när det gäller att begränsa bilismens inverkan på miljön.

Toyotas hybrider har bidragit till en sänkning av koldioxidutsläppet i världen med 77 miljoner ton och till en minskning av bränsleförbrukningen med ungefär 29 miljarder liter.

De nya innovativa hybridmodeller som vi planerar att lansera inom de närmaste åren kommer världen över att resultera i många glada bilförare som får möjlighet att köra ännu mer miljösmart.

10 miljoner hybrider

Mer om

Hur är det att köra en hybridbil?

Läs mer »

Inställningar för cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på www.toyota.se och för att optimera och personifiera innehåll på vår webbplats och i vår annonsering. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!