Toyota Dream Car

Vinnarna av den 11:e drömbilstävlingen

På Toyota tror vi att drömmar kan ta dig överallt, var du än är. En av världens största konsttävlingar för barn, Toyota Dream Car Art Contest hålls för barn upp till 15 år i hela världen.

Tävlingen består av 2 delar, och vinnarna i den internationella delen av tävlingen, bjuds in till Japan för att delta i prisutdelningen.

Vinnarna i den internationella delen av Toyota Dream Car Art Contest 2017 är nu utsedda. Tyvärr blev inte något av de svenska bidragen uttaget till prisutdelningen i Japan. Totalt har bidrag från 22 olika länder fått inbjudan. Se bidragen här

Tack alla ni som har tävlat

Den 28 februari 2017 var sista dagen för att lämna in ditt bidrag till Drömbilstävlingen hos din återförsäljare. Vi vill tacka för alla fantastiska bidrag vi har fått in! Vilka otroliga inspirationskällor ni är.

Nu har vår jury utsett våra nio vinnare i Sverige, som belönas med var sin iPad, samt att de går vidare till den globala tävlingen. Där har de möjlighet att vinna en resa till Japan tillsammans med sina föräldrar samt att de får chansen att vara med på den stora prisceremonin i augusti 2017!

Vinnare i kategori upp till 7 år:

/
"Lovas drömbil tankar från solen och molnen blåser vind och hjälper till att köra. Bilen kör till den härliga sommaren som jag drömmer om. Ur avgasröret sprutar det glassar!"
- Lova Jonsson, 7 år.
/
"Jag har ritat flygande glassbilar. Man blir glad av glass. Man kan ha saker i struten. Det är roligt att flyga!"
- Linnah Botheim, 7 år.
/
"En pokébil som drivs av matavfall. Den kan ladda mobiltelefoner, fånga Pokémons med sina pokébollsdäck och skjuta grönsaksfyrverkerier. Bilen har även en pool med hopptorn, ett ostbåge-träd, inbyggda tv-spel och just nu korsar den en djungel med massor av pandor."
- Billy Sintorn, 7 år.

Vinnare i kategori 8-11 år:

/
"Min bil kan resa framåt och bakåt i tiden. Men samtidigt vara miljövänlig genom att gasen som släpps ut hjälper växterna att växa fortare."
- Charlie Snowden, 10 år.
/
"Bilen drivs av blommor. Man kan öppna taket så att man kan sola i bilen. Bilen luktar blommor."
- Astrid Balkfors, 8 år.
/
"Jag har gjort en bil som drivs av vatten och såpa. På taket finns det solpaneler, dom värmer upp bilen (rattvärme & rumpvärme). Lamporna har Toyotas märke på sig. Bilnycklarna har en knapp på sig, om man trycker på den öppnas taket och man kan hoppa in."
- Iris Reader, 10 år.

Vinnare i kategori 12-15 år:

/
"Min drömbil är till för alla. Den går på solenergi och den producerar rent vatten och glädje åt människor, djur och natur."
- Tina Westmoreland, 15 år.
/
"Min bild visar en av mina många drömmar. Jag hoppas på en framtid där mina barn kan leva i ett samhälle där människan kan samspela med varandra - men även med naturen!"
- Linn Olsson, 15 år.
/
"Mina drömbilar är runda med stora hjul och många ljusa och fina färger. De är drivna av magnetkraften i marken och är därför miljövänliga!"
- Isabella Galway, 14 år.

Så här har tävlingen gått till

Vem kunde vara med?


Tävlingen var öppen för alla barn upp till 15 år, bosatta i Sverige. Tävlingen består av två delar. Först är det en tävling i Sverige. De 9 som vinner i Sverige går vidare till den globala tävlingen, med möjlighet att vinna en resa till Japan.

Vad skulle man göra?


Vi ville att du skulle skapa din Drömbil. Drömbilen skulle sedan ritas på ett papper i A3-storlek (A4 fungerade också) och använda pennor, kritor, oljefärger för att rita eller måla din drömbil. Vi ville även ha en bakgrund så att vi kunde se hur bilen ser ut i sin rätta miljö. Bara handgjorda ritningar eller målningar får vara med i tävlingen, så ingen användning av datorn har godkänts.

Vad kan man vinna?


Till att börja med är du med i den svenska delen av tävlingen där vår jury utser de tre bästa bidragen i varje åldersklass; max 7 år, 8-11 år och 12-15 år. Dessa nio vinnare belönas med var sin iPad och deras teckningar går dessutom vidare till vår drömbilstävling för barn över hela världen. Om din teckning når finalen i denna tävling kan du vinna en resa till Japan tillsammans med dina föräldrar och du får chansen att vara med på den stora prisceremonin i augusti 2017.

Läs mer om Toyotas drömbilstävling och annat...

Inställningar för cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på www.toyota.se och för att optimera och personifiera innehåll på vår webbplats och i vår annonsering. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!