Över nio miljoner

Toyota-hybrider sålda

Toyota har passerat ännu en milstolpe när det gäller hybriddrivna bilar. Efter april 2016 hade företaget sålt drygt 9 miljoner hybridmodeller på den globala marknaden – inte ens ett år efter att 8-miljonerstrecket passerades!

Hybridfakta Toyota

Toyotas hybridförsäljning ökar i en allt snabbare takt. När den första massproducerade hybridbilen, Prius av första generationen, lanserades i Japan 1997 såldes 3 000 bilar. Den första miljonen passerades 2007, efter tio år. I dag har Toyota sammanlagt 33 hybridmodeller i produktion plus en laddhybrid.

Hybridtekniken är en viktig del av Toyotas satsning på att minska bilarnas klimatpåverkan, med målet att bland annat minska bilarnas CO2-utsläpp med 90 procent fram till år 2050. Toyota kommer de närmaste åren att introducera ännu fler hybridmodeller och siktar på en årlig försäljning om 1,5 miljoner hybridbilar. År 2020 ska den sammanlagda hybridförsäljningen passera 15 miljoner bilar.

Våra hybridbilar har bidragit till en minskning av de globala CO2-utsläppen med omkring 67 miljoner ton koldioxid, jämfört med utsläppen från bensindrivna bilar med liknande storlek och prestanda. Det motsvarar mer än de totala utsläppen av växthusgaser från den svenska ekonomin och hushållen under hela 2015*. På samma sätt har ca 25 miljarder liter bensin sparats.

* Källa SCB: 62 miljoner ton CO2

Fakta om hybrid

More about Toyota Hybrid

Inställningar för cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på www.toyota.se och för att optimera och personifiera innehåll på vår webbplats och i vår annonsering. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!