Nöjda bilägare kör Toyota

Under 2018 beskrev fler än 10 000 svenska bilägare sitt bilägande och hur de upplevde såväl produkt som återförsäljare och verkstad – och allra mest nöjda var Toyotaägarna. Det enligt biltidningen Vi Bilägare och Sveriges största bilkonsumentundersökning - AutoIndex 2019.

När 10 000 svenska privatägare av bilar med årsmodell 2012-2018 svarade på Sveriges största bilkonsumentundersökning Autoindex 2019 toppade Toyota med de nöjdaste bilägarna.

Ägarna beskrev sina bilar, hur de upplevde återförsäljare och verkstäder samt sin märkeslojalitet. Undersökningen AutoIndex görs tillsammans med Vi Bilägare.

/

- En mycket hedrande utmärkelse som vi är oerhört stolta över. Vi på Toyota har kundomhändertagande i vårt DNA och tillsammans med återförsäljare och verkstäder strävar vi alltid efter att ta hand om kunden på bästa möjliga sätt, säger Christian Norberg, vd på Toyota Sweden AB.

I undersökningen lovordar kunderna särskilt Toyota-återförsäljarna, samtidigt placerar sig både verkstäderna och produktegenskaperna mycket högt. Dessutom anser kunderna att Toyota har en särskilt tydlig miljöprägel.

- Det är mer än 20 år sedan vi lanserade vår första hybrid – Toyota Prius – och i dag är mer än 61 procent av vår försäljning i Europa elektrifierad. Tack vare hybridtekniken kan vi effektivt minska transporternas miljöpåverkan och den ger oss dessutom Europas i genomsnitt lägsta utsläpp av koldioxid (99,9 g/km enl. JATO Dynamics), säger Christian Norberg.
-

Fotnot - i undersökningen Autoindex 2020 fick Toyota samma poäng som 2019, men denna gång räckte det bara till en tredje plats efter en jämn kamp om pallplatserna. Givetvis siktar vi på att ta tillbaka förstaplatsen till nästa upplaga av Autoindex.

/

Mer från Toyota

Dags för ny tjänstebil? Dags för ny tjänstebil? En lite mindre? Eller kanske en lite större? Eller precis lagom? Vi har elhybrider som passar alla. Våra tjänstebilserbjudanden Våra tjänstebilserbjudanden Se våra erbjudanden som passar dig som tjänstebilsförare, egenföretagare och inköpare. Toyota transportbilar Toyota transportbilar Transportbilar i olika modeller och motoralternativ. Alltid med högt prioriterad komfort och körkänsla. Våra sportmodeller Våra sportmodeller Nu är det din tur att uppleva vad TOYOTA GAZOO Racing står för. På vägen. Med dig bakom ratten.