Provkör en Toyota
Bygg din Toyota
Hitta närmaste återförsäljare!
Boka service
Min Toyota

GT86 CS-R3 RALLY CAR

Den nya rallybilen från Toyota Motorsport GmbH (TMG) är klar att rulla ut!

Det går framåt för Toyota Motorsport GmbH (TMG) och den nya bakhjulsdrivna rallybilen GT86 CS-R3. Slutmonteringen av den första prototypen är färdig.

Konstruerad utifrån ett blankt papper

TMG:s ingenjörer har jobbat intensivt med utvecklingen av CS-R3 sedan oktober 2013. Utgångspunkten var ett i stort sett blankt papper.

I arbetet har de analyserat den drivkälla som sitter som original i den serieproducerade sportbilen GT86, en 2,0-liters boxermotor på 200 hk, och uppgraderat den för att kunna ta ut fler hästkrafter.

/

TMG har också, i samarbete med leverantören, anpassat en 6-växlad sekventiell växellåda till den nya rallybilen. Bilen har även fått ett differentialsystem för ökad stabilitet samt modifierade bromsar.

Runt kupén har en speciellt framtagen och lättviktig säkerhetsbur installerats.

/

Slutminteringen Slutmonteringen av bilen är klar, liksom de första testerna. Lanseringen är planerad till andra halvan av augusti.

Håll dig uppdaterad på den fortsatta utvecklingen av vår nya rallybil GT86 CS-R på Facebook and Twitter.

Mer om detta ämne

Inställningar för cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på www.toyota.se och för att optimera och personifiera innehåll på vår webbplats och i vår annonsering. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!