1. Om Toyota
  2. Paris 2024
Jag vill....

Mot Paris 2024 och vidare

Precis som våra idrottshjältar så strävar vi på Toyota alltid efter att bli ännu bättre. Och som den globala mobilitetspartnern för de olympiska och paralympiska spelen i Paris 2024, har vi jobbat hårt för att tillgängliggöra hållbar mobilitet genom att erbjuda vätgasdrivna transporter - för både idrottare och besökare. Upptäck hur vi bidrar till de olympiska och paralympiska spelen i Paris.

500 bilar som bara släpper ut vatten

Med 500 vätgasdrivna Toyota Mirai bidrar vi till att förebygga koldioxidutsläpp från transporterna under spelen i Paris. Toyota Mirai, som bara släpper ut vatten  hjälper idrottare och besökare att minska sitt koldioxidavtryck – utan att kompromissa på komforten.

Vätgasdrivna bussar

Dieselbussar bidrar till koldioxidutsläpp vid evenemang med många besökare. Vi ville revolutionera bussresandet under Paris 2024 och ge gästerna ett mer hållbart alternativ. Vi valde att använda tio ombyggda bussar som drivs av våra vätgasdrivna bränsleceller. Dessa kommer att ha en inverkan både under spelen och i framtiden.

Lämna ett arv

Att erbjuda hållbara transporter är mer än bara ett åtagande att minska utsläppen vid 2024 års evenemang. Det är ett löfte om att lämna ett bestående arv av miljöansvar vid de olympiska och paralympiska spelen. Och det är inte allt. Genom att visa världen hur man övergår från traditionella transportmetoder till utsläppsfria alternativ kan vi påskynda övergången till ett koldioxidneutralt samhälle.

Inspirerar en rörelse

När idrottare och besökare samlas i Paris för att delta i spelen är de med i en rörelse mot en mer hållbar framtid. Vi på Toyota är på plats för att inspirera andra till att förändra samhället i stort och smått så att vi tillsammans kan skapa en bättre värld för kommande generationer.

Möt Team Toyota Sverige

På Toyota har vi ett globalt mål – Better Mobility For All. Vi tror att möjligheterna är obegränsade när alla är fria att röra sig. För att omsätta målet i handling sponsrar Toyota elitidrottare både globalt och lokalt. Toyota Sverige stöttar fyra elitidrottare inom vitt skilda grenar. En av dem är Emil Andersson som du kommer kunna följa i Paris. Lär känna de fyra idrottarna här.
För att lära dig mer om vårt bidrag till framtidens hållbara mobilitet, hitta nyheter, uppdateringar och insikter på Toyotas pressrum. Låt oss gå vidare och fortsätta att utmana gränserna för att skapa en grönare framtid för mobilitet för alla.