TEAM TOYOTA

START YOUR IMPOSSIBLE

Tillsammans med atleter världen över visar vi, genom vårt mål Better Mobility For All, på möjligheterna som kommer om alla är fria att röra sig! För att omsätta målet i handling sponsrar Toyota elitidrottare på både global och lokal nivå och är officiell partner för de Internationella Olympiska och Paralympiska kommittéerna inom just området mobilitet.

En del i Toyotas engagemang är GTTA, Global Team Toyota Athletes, där ett stort antal idrottare får stöd i olika former. Nu har Toyota Sverige knutit banden lite extra med fyra toppresterande idrottare inom vitt skilda grenar. Här nedan lär du känna dem bättre.

Emil Andersson

/

Emil tävlar i bordtennis, stående klass 8 herrar. Som liten testade Emil flera olika sporter, men ganska snart blev det tydligt att det var just bordtennis han hade fallenhet för. Redan som 16-åring deltog han i ett världsmästerskap för första gången och tog hem en silvermedalj. Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt och Emil har under tio års tid legat på den absoluta toppnivån i hela världen. Emil är känd för sin otroliga kämpaglöd och för att han aldrig ger upp. Paralympiska Spelen i Tokyo 2020 blir Emils tredje OS.

Nils van der Poel

/

Nils tävlar i skridskoåkning och karaktäriseras av sin starka förmåga att kunna utmana sig själv och sina svagheter för att hela tiden bli ännu bättre. Träningen mot guldmedaljer i skridskoåkning sker dessutom på ett lite annorlunda sätt - han tränar genom löpning, skidåkning och cykling. Och lyckas! Senast under VM 2021 blev Nils världsmästare på både 5000 m och 10 000 m samt slog dessutom världsrekord på distansen 10 000 meter med tiden 12.32,95.

Sarah Lahti

/

Sarah tävlar i löpning och är specialiserad på medel- och långdistans. Sarah har flera medaljer och svenska rekord i bagaget. Under OS i Rio 2016 slutade hon på en tolfte plats på 10 000 m vilket var ett nytt svenskt rekord och idag har hon det nuvarande svenska rekordet på både halvmaraton och 5 000 m landsväg. Vägen mot kommande OS har varit tuff då hon kämpat med rehabilitering av flera skador, men nu är hon tillbaka och är starkare än någonsin! Olympiska Spelen i Tokyo 2020 blir Sarahs andra OS.

Zebastian Modin

/

Zebastian tävlar i längdskidåkning för män med nedsatt syn, klass B1. Hela Zebastians liv har präglats av idrottande i alla dess former, men när hans syn allt eftersom försämrades begränsades sporterna han kunde delta i. Men när Zebastian hittade längdskidåkningen var det kärlek direkt. Han har varit Sveriges bästa para-skidåkare under flera år och har tagit både medaljer och världsrekord. 2020 åkte Zebastian för första gången Vasaloppet (9 mil). En höjdpunkt inte bara ur ett idrottsperspektiv, men framför allt en milstolpe i Zebastians karriär.