Information

Gällande återkallning av krockkuddar.

Återkallelse av krockkuddar från TAKATA

Toyota har som första prioritering att tillverka de säkraste och mest tillförlitliga bilarna i världen. För att nå dit följer vi kontinuerligt upp kvaliteten via ett antal olika källor för att försäkra oss om att din Toyota kan leverera den driftsäkerhets och säkerhetsnivå vi vet att du som ägare förväntar dig.

Information gällande återkallelse av krockkuddar från TAKATA

Vissa av Toyotas bilar använder sig av en eller flera krockkuddar ifrån tillverkaren TAKATA. Det har kommit till vår kännedom att vissa av dessa krockkuddar ifrån TAKATA kan vara behäftade med ett fel i gasgeneratorn som potentiellt kan orsaka att krockkudden, vid aktivering inte löser ut på det sätt den är konstruerad att göra. Detta kan resultera att trycket inuti gasgeneratorn blir så pass högt att dess hölje brister.

Varför har min Toyota krockkuddar, och vad är en gasgenerator?
/


I samverkan med säkerhetsbältena är de främre krockkuddarna avsedda att minska risken för skador genom att skydda föraren och passageraren i framsätet. Gasgeneratorn är en anordning i krockkudden vars syfte är att snabbt fylla krockkudden med gas.

Omfattas min bil av denna återkallelse, och vad ska jag i så fall göra?

De modeller som är aktuella i Europa är:

- Auris
- Avensis
- Avensis Verso
- Corolla
- Yaris
- Hilux
- RAV4

Det gäller modeller som producerades mellan maj 2000 till november 2001 och april 2006 till december 2014.
Observera att inte nödvändigtvis samtliga chassinummer inom spannet ovan behöver innefattas i denna kampanj. Vänligen kontakta din återförsäljare för att få reda på ifall just din bil berörs

Eftersom detta är en mycket omfattande återkallning med en begränsad reservdelsförsörjning så sker kundkontakten löpande. Toyota har sedan en tid tillbaka kontinuerligt skickat ut information till berörda bilägare och så snart delar finns tillgängliga för ditt fordon kommer vi informera även dig via brev, d.v.s. om din bil omfattas av återkallningen. Då vill vi att du snarast kontaktar närmaste Toyota verkstad och bokar en tid för åtgärd.

Vi jobbar för närvarande på en sökmotor som möjliggör att du själv skall kunna se ifall din bil berörs eller ej. Till dess att denna funktion är färdigställd ber vi om att få hänvisa dig till din återförsäljare. De kan besvara eventuella frågor angående detta.

Mer från Toyota

Pressinformation från Toyota Pressinformation från Toyota Här samlar vi våra senaste pressmeddelanden samt nyheter, bilder och faktamaterial om Toyota. Allt material i pressrummet vänder sig till media och bilder får användas fritt i redaktionella sammanhang. Nya Toyota RAV4. Nya Toyota RAV4. Nya RAV4 är byggd för att köras – och designad för att synas. Den kombinerar ett robust yttre med en högkvalitativ interiör och enastående köregenskaper, oavsett underlag. Corolla är tillbaka Corolla är tillbaka Nu börjar en ny spännande era för världens mest sålda bil. Den bästa Corollan som någonsin byggts finns i två versioner: en sportig och dynamisk halvkombi och eleganta och sofistikerade Touring Sports. Corolla är tillbaka – och den kommer att överraska dig. Nya Toyota Yaris GRMN Nya Toyota Yaris GRMN Inspirerad av Toyotas comeback till FIA World Rally Championship 2017, är den nya limited edition Yaris GRMN här och såklart testad på Nürburgrings Nordschleife.
Inställningar för cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på www.toyota.se och för att optimera och personifiera innehåll på vår webbplats och i vår annonsering. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!