JPN TAXI
Tillgänglig med rötterna i traditionell design.
JPN Taxi är en ny japansk taxiflotta som är utformad för många olika passagerare – från barn till äldre och rullstolsburna. Designen försöker ersätta Japans klassiska taxibilar med en uppdaterad version med moderna funktioner. Karossen i den traditionella färgen koiai ger dem ett traditionellt utseende, men invändigt har dessa taxibilar en mängd nya och moderna lösningar.
Motor
Elhybrid
Bränsleekonomi
19.4 km/L
Bred bakre skjutdörr
Motordriven
FORSKNING OCH UTVECKLING
Kodnamn: Team Rickshaw.
Toyotas ingenjörsteam med kodnamnet Team Rickshaw följde det japanska konceptet genchi genbutsu;som betyder att ”gå till källan för att hitta fakta”. De studerade taxiföretag och välfärdsinrättningar och intervjuade specialister över hela Japan. De genomförde undersökningar kring taxianvändning i större städer vid turistattraktioner, platser drabbade av katastrofer och sjukhus. De gjorde till och med taxiförare sällskap för att få uppleva deras perspektiv. Allt för att utveckla en så bra taxi som möjligt.
En universaldesign för alla typer av passagerare.
TILLGÄNGLIGHET
En universaldesign.
JPN Taxi designades med tillgänglighet för många olika passagerare i åtanke. Den erbjuder generöst passagerarutrymme och har bland annat en hopfällbar rullstolsramp. Den här typen av tillgänglig design är oerhört viktig inför framtidens utbyggda och avancerade mobilitet. Och du kan uppleva den på plats inför de kommande Olympiska och Paralympiska spelen i Tokyo 2020.