LQ
Konceptmodell.
Skapar ett känslomässigt band till föraren
Förut älskade vi bilar för att de kunde ta oss långt bort till spännande äventyr. Avancerad teknologi gör att vi kan matcha kundernas livsstil med nya möjligheter till spänning och engagemang. Toyota är stolta att presentera LQ, en bil som ger en mer personlig upplevelse, uppfyller förarens unika mobilitetsbehov och bygger ett ännu starkare band mellan bil och förare.
Drivlina
Batteridriven elmotor
Räckvidd
Cirka 300 km
Platser
4
Yui – mobilitetsexpert och AI-assistent
LQ är en konceptbil som använder avancerad teknologi för att skapa ett känslomässigt band mellan bil och förare under de tre ledorden ”lära, växa, älska”. LQ kan köra helt själv och Yui, en kraftfull, interaktiv AI-assistent, lär sig av föraren för att konstruera en personligt anpassad mobilitetsupplevelse. Toyota hoppas att LQ ska bli en fingervisning om hur nya fordon som förbättrar relationen mellan bil och förare kommer att utvecklas i framtiden.
Teknologi som ökar säkerheten och skapar en mer rogivande och bekväm supplevelse.
LQ är inte bara utrustad med självkörande funktioner motsvarande nivå 4 på SAE-skalan, utan erbjuder också smidig autonom parkering för optimal tillgänglighet. HUD-displayen med Augmented Reality utökar informationsytan för föraren på ett trafiksäkert sätt. LQ har också ett avancerat stolsystem med flera uppblåsbara luftkuddar och inbyggd luftkonditionering i sätet – tekniker som hjälper föraren att hålla sig vaken eller koppla av, beroende på aktuellt körläge.
Intuitiv kommunikation.
LQ utnyttjar utrymmet i tak och golvmattor som en intuitiv kommunikationsplattform för att förmedla information mellan bil och passagerare. Inbyggd belysning indikerar automatiskt eller manuellt körläge med olika färger och lyser upp olika sidor av kupén beroende på vilken passagerare Yui kommunicerar med. LQ kan också förmedla information om exempelvis vägförhållanden till personer i och utanför bilen med hjälp av Digital Micromirror Device i strålkastarna. Systemet kan aktivera en miljon små inbyggda speglar för att projicera komplexa figurer på vägen framför bilen.
Design: utifrån och in.
LQ:s kupé är formgiven med en futuristisk, framåtlutad siluett som placerar Yui i instrumentpanelens mitt, med linjer som löper från insidan och vidare ut längs karossen. Den minimalistiska inredningen är elegant sparsmakad, där centrala delar som luftventiler gömda bakom osynliga spjäll. Den 3D-utskrivna mittkonsolen är förstärkt genom topologioptimering, en designteknik som ger maximal styrka för en avancerad interiör med färre synliga stödjande stag. Utsidan av dörrarna är täckta av glas som sömlöst övergår i interiören för en integrerad, elegant design.