MIRAI CONCEPT
Concept vehicle shown.
Nästa generation helt utsläppsfria bränslecellsbil.
Den första generationen Toyota Mirai lanserades 2014 och visade den globala potentialen hos vätgas för en hållbar och utsläppsfri mobilitet – den kom lika långt på en tankning som en traditionell bil och släppte bara ut vanligt vatten. Mirai Concept är den sista utvecklingsmodellen för den andra generationen Mirai. Nya, helt omdesignade Mirai visar att bränslecellsbilen och vätgasteknologin har tagit ett stort kliv framåt, med betydligt större räckvidd, bättre köregenskaper och en elegant, sportig design med mer plats för passagerarna och ännu högre komfort.
Drivlina
Bakhjulsdrift
Räckvidd
30 % längre
Platser
5
En elegant och modern bil med en förbättrad körupplevelse.
Idén bakom Mirai Concept var att utveckla en bil som man alltid ser fram emot att köra, en bil som har en attraktiv och känslomässig design och en dynamisk och responsiv prestanda som skapar äkta körglädje. Mirai Concept har en dynamisk design med låga linjer, väl avvägda proportioner, en elegant, stram kaross med stora 20-tumsfälgar för ett kraftfullt och distinkt uttryck. Den presenteras i en nyutvecklad färg (Force Blue Multiple Layers) som lackas i flera skikt för att skapa ett exceptionellt djup och en fantastisk lyster. Kupén omfamnar föraren med en enkel och modern inredning tillsammans med en varm känsla för optimal komfort.
Avsevärt bättre köregenskaper.
Toyotas senaste modulplattform är utformad från grunden för att passa alla Toyotas drivlinor, inklusive bränslecellsmotorer. Den ger Mirai Concept en styvare kaross för smidigare och mer responsiva vägegenskaper och en lägre tyngdpunkt för en sportigare, roligare körupplevelse. Bränslecellssystemet erbjuder en längre räckvidd, men också ett rakare, mjukare svar vid starter och en mer intuitiv känsla i gaspedalen vid accelerationer. På vindlande landsvägar är bilen lätt och enkel att manövrera, och på motorvägen känns den exceptionellt kraftfull i alla hastigheter.
Nästa nivå av bränslecellsteknik.
Nästa generation av Mirai har ett helt nytt bränslecellssystem, inklusive en bränslecellsstack som levererar kraftigt förbättrad prestanda. Det innebär bland annat 30 % längre räckvidd än den nuvarande generationen tack vare en större vätgaskapacitet.