ENGAGEMANG

START YOUR IMPOSSIBLE

Toyota är stolt över att vara samarbetspartner till både Sveriges Olympiska Kommitté och Sveriges Paralympiska Kommitté.

Sveriges Olympiska Kommitté

/

Toyota stöttar Sveriges Olympiska Kommitté på flera områden. Bland annat Topp & Talang-projektet, vilket innebär att vårt stöd ska ge aktiva med potential möjligheten att nå världstoppen! Oavsett bakgrund och oavsett idrottens eller familjens ekonomi. Varje aktiv som ingår i programmet får ett skräddarsytt stöd helt anpassat efter individen – med syftet att ge den extra pushen att nå toppen!

Olympiadagen & OlympiaAppen

Vidare kommer vi även vara med och stötta Olympiadagen, där allmänheten får möjlighet att prova på och komma nära idrotten och atleterna. På riktigt. Du får exempelvis möjlighet att prova på att spela både basket och para-basket.

Just nu väntar vi med att släppa datum och avvaktar Folkhälsomyndighetens beslut.

Under tiden tipsar vi om OlympiaAppen – som är fylld med utmaningar, tips och mycket annat. Så ni får en liten teaser om vad som komma skall. Du kan börja med att kolla in utmaningarna som du kan göra hemma, och samla poäng som du senare kan byta mot en give-away på Olympiadagen! Ladda ner appen via AppStore eller Google Play.

/

Topp & Talang

/

För att skapa fler goda förebilder och utveckla talanger inom respektive idrott, startades Topp & Talang, där utveckling ska vara möjlig oavsett bakgrund, kön och ekonomi. Sveriges Olympiska Kommitté har sedan 1998, med näringslivet i ryggen, gjort detta till ett väl fungerande stödprogram. Just nu ligger målsättningen att ta 20 medaljer, varav minst fem guld, vid kommande vinter- och sommarspel 2026 och 2028.

Inom detta projekt täcks även kompetensutveckling och utbildning in för tränare och ledare – för att utveckla från alla sidor inom idrotten

Läs mer om Topp & Talang här.

Sveriges Paralympiska Kommitté

Genom vårt engagemang vill vi skapa större och fler satsningar på exempelvis Start Your Impossible Camp för rookies i alla åldrar som vill prova på Parasport. Samt Podium där vi är möjliggörare för elitidrottare att satsa helt och fullt mot fler medaljer i Paralympics. Nu börjar den stora resan mot Svensk Parasport i yttersta världsklass – och vi är med hela vägen. I stort som smått.

START YOUR IMPOSSIBLE CAMP

2014 var året då den nedåtgående trenden i antalet utövare skulle ändras. På riktigt. Och det började med rullstolsrugby – engagerade ledare, en stabil organisation och kontinuerliga träningar var några av ingredienserna för att skapa ett större intresse och en vilja att utöva sporten. Då föddes Start Your Impossible Camp, ett träningsläger för personer som aldrig tidigare provat rullstolsrugby eller precis börjat.

Och nu kommer nästa steg – fler sporter, fler engagerade ledare och förhoppningsvis fler aktiva. Från och med nu har alla idrottsutövare chansen – tillsammans med engagerade och kunniga ledare – att testa och utöva en parasport som passar.

Tjejer, killar, barn, ungdomar och vuxna är välkomna att starta ett mer aktivt liv – oavsett ambitionsnivå. Nu är det dags att ta detta vidare till hela Sverige. Till många fler sporter.

Podium

Podium är – som namnet antyder – Sveriges Paralympiska Kommittés stöd och satsning på våra paralympiska medaljörer som siktar och satsar mot förhoppningsvis ädlare valörer vid nästa spel. Podium startade år 2017, och stödet finansieras av medel från Sveriges Paralympiska Kommittés huvudsponsor Toyota. Paralympiska framgångar är lika mycket värda i alla idrotter. Hög konkurrenskraft i många grenar speglar idrottens mångfald och varierande dramaturgi. Satsningen som möjliggörs av Podium grundar sig på utvecklingsplaner.

En aktiv, dennes personliga tränare och förbundskapten arbetar fram utvecklingsplaner. Sveriges Paralympiska Kommittés roll är att kvalitetssäkra planer och stöd samt bidra med erfarenheter från andra idrotter och länder. Satsningen och utvecklingsplanen utvärderas kontinuerligt så att den håller hög internationell kvalitet.

Anna-Carin Ahlquist - Bordtennis

FÖDD

1972

ORT

Örebro

SPORTGREN

Bordtennis

PARALYMPISKA SPEL

2012, 2016

Emil Andersson - Bordtennis

FÖDD

1993

HEMORT

Arboga

SPORTGREN

Bordtennis

PARALYMPISKA SPEL

2012, 2016

Karl Forsman - Simning

/
FÖDD

1996

HEMORT

Östersund

SPORTGREN

Simning

PARALYMPISKA SPEL

2016

Linus Karlsson - Bordtennis

/
FÖDD

1989

HEMORT

Motala

SPORTGREN

Bordtennis

PARALYMPISKA SPEL

2016

Louise Etzner Jakobsson - Ridsport

FÖDD

1960

HEMORT

Klintehamn

SPORTGREN

Ridsport

PARALYMPISKA SPEL

2016

Joackim Norberg - Skytte

FÖDD

1970

HEMORT

Stockholm

SPORTGREN

Skytte

PARALYMPISKA SPEL

2016

Zebastian Modin - Längdskidåkning / Skidskytte

FÖDD

1994

HEMORT

Östersund

SPORTGREN

Längdskidåkning / Skidskytte

PARALYMPISKA SPEL

2010, 2014

Inställningar för cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på www.toyota.se och för att optimera och personifiera innehåll på vår webbplats och i vår annonsering. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!