ENGAGEMANG

START YOUR IMPOSSIBLE

Toyota Sverige är stolta över att hjälpa och stötta Sveriges Paralympiska Kommitté i deras arbete att utveckla, vidga och göra Parasporten större i Sverige. Vi vill vara med på resan mot fler utövare, fler föreningar som ansluter och i slutändan även ett större allmänintresse.

Toyota är stolt huvudsponsor till Sveriges Paralympiska Kommitté.
/

Genom vårt engagemang vill vi skapa större och fler satsningar på exempelvis Start Your Impossible Camp för rookies i alla åldrar som vill prova på Parasport. Samt Podium där vi är möjliggörare för elitidrottare att satsa helt och fullt mot fler medaljer i Paralympics. Nu börjar den stora resan mot Svensk Parasport i yttersta världsklass – och vi är med hela vägen. I stort som smått.

Start Your Impossible

START YOUR IMPOSSIBLE CAMP

2014 var året då den nedåtgående trenden i antalet utövare skulle ändras. På riktigt. Och det började med rullstolsrugby – engagerade ledare, en stabil organisation och kontinuerliga träningar var några av ingredienserna för att skapa ett större intresse och en vilja att utöva sporten. Då föddes Start Your Impossible Camp, ett träningsläger för personer som aldrig tidigare provat rullstolsrugby eller precis börjat.

Och nu kommer nästa steg – fler sporter, fler engagerade ledare och förhoppningsvis fler aktiva. Från och med nu har alla idrottsutövare chansen – tillsammans med engagerade och kunniga ledare – att testa och utöva en parasport som passar.

Tjejer, killar, barn, ungdomar och vuxna är välkomna att starta ett mer aktivt liv – oavsett ambitionsnivå. Nu är det dags att ta detta vidare till hela Sverige. Till många fler sporter.

TOYOTA Start Your Impossible Camp - parasportläger för rookies
/

Läs mer: START YOUR IMPOSSIBLE CAMP

Sporterna som finns tillgängliga under camperna är paraishockey bordtennis, längdskidor, skid- och sportskytte, elhockey, rullstolsrugby, -tennis, -curling och -innebandy.

Där kommer du som ny idrottsutövare får chansen, att under ledning av engagerade och kunniga ledare, med relevant och idrottsspecifik utrustning testa och utöva en parasport som passar dig. Lägret riktar sig till tjejer, killar, barn, unga och vuxna som vill få ett mer aktivt liv oavsett ambitionsnivå.

Parasport Sveriges webbplats hittar du information och aktuella datum för kommande Start Your Impossible Camper.

PODIUM

Toyota Sverige och Sveriges Paralympiska Kommitté presenterar sitt samarbete.
/

Podium är – som namnet antyder – Sveriges Paralympiska Kommittés stöd och satsning på våra paralympiska medaljörer som siktar och satsar mot förhoppningsvis ädlare valörer vid nästa spel. Podium startade år 2017, och stödet finansieras av medel från Sveriges Paralympiska Kommittés huvudsponsor Toyota. Paralympiska framgångar är lika mycket värda i alla idrotter. Hög konkurrenskraft i många grenar speglar idrottens mångfald och varierande dramaturgi. Satsningen som möjliggörs av Podium grundar sig på utvecklingsplaner. 

En aktiv, dennes personliga tränare och förbundskapten arbetar fram utvecklingsplaner. Sveriges Paralympiska Kommittés roll är att kvalitetssäkra planer och stöd samt bidra med erfarenheter från andra idrotter och länder. Satsningen och utvecklingsplanen utvärderas kontinuerligt så att den håller hög internationell kvalitet.

Anna-Carin Ahlquist - Bordtennis

FÖDD

1972

ORT

Örebro

SPORTGREN

Bordtennis

PARALYMPISKA SPEL

2012, 2016

Emil Andersson - Bordtennis

FÖDD

1993

HEMORT

Arboga

SPORTGREN

Bordtennis

PARALYMPISKA SPEL

2012, 2016

Karl Forsman - Simning

/
FÖDD

1996

HEMORT

Östersund

SPORTGREN

Simning

PARALYMPISKA SPEL

2016

Linus Karlsson - Bordtennis

/
FÖDD

1989

HEMORT

Motala

SPORTGREN

Bordtennis

PARALYMPISKA SPEL

2016

Louise Etzner Jakobsson - Ridsport

FÖDD

1960

HEMORT

Klintehamn

SPORTGREN

Ridsport

PARALYMPISKA SPEL

2016

Joackim Norberg - Skytte

FÖDD

1970

HEMORT

Stockholm

SPORTGREN

Skytte

PARALYMPISKA SPEL

2016

Zebastian Modin - Längdskidåkning / Skidskytte

/
FÖDD

1994

HEMORT

Östersund

SPORTGREN

Längdskidåkning / Skidskytte

PARALYMPISKA SPEL

2010, 2014

Se intervju med Zebastian Modin inför PyeongChang 2018.
/
Inställningar för cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på www.toyota.se och för att optimera och personifiera innehåll på vår webbplats och i vår annonsering. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!