1. Start your impossible
  2. Sveriges Olympiska Kommitté

Sveriges Olympiska Kommitté

Start your impossible.

I tillägg till det globala partnerskapet stöttar Toyota även Sveriges Olympiska Kommitté på flera områden under en lång tid framöver. Genom en lång rad initiativ är vi med och utvecklar både bredd och talang!

 

Olympia-Appen

Nu har du chansen att träna som en olympier!
Allt du behöver är OlympiaAppen – som är fylld med utmaningar, tips och mycket annat. Till att börja med kan du kolla in utmaningarna som du kan göra hemma.

Just nu kan du även hitta platser i utvalda städer där du hittar fler unika utmaningar.

Olympiadagen

Framöver kommer vi även vara med och stötta Olympiadagen, där allmänheten får möjlighet att prova på och komma nära idrotten och atleterna. På riktigt.
Du får exempelvis möjlighet att prova på att spela både basket och para-basket.

Men just nu väntar vi med att släppa datum och avvaktar Folkhälsomyndighetens beslut. Vi återkommer med mer information så snart vi kan!

Topp & Talang

För att skapa fler goda förebilder och utveckla talanger inom respektive idrott, startades Topp & Talang, där utveckling ska vara möjlig oavsett bakgrund, kön och ekonomi. Sveriges Olympiska Kommitté har sedan 1998, med näringslivet i ryggen, gjort detta till ett väl fungerande stödprogram. Just nu ligger målsättningen att ta 20 medaljer, varav minst fem guld, vid kommande vinter- och sommarspel 2026 och 2028.

Inom detta projekt täcks även kompetensutveckling och utbildning in för tränare och ledare – för att utveckla från alla sidor inom idrotten.

Läs mer om Topp & Talang här.