TOYOTA GAZOO Racing

5 kontinenter
Var lär vi oss bäst om våra bilar?
På vägarna.

TOYOTA GAZOO Racing är övertygade om att “Det är på vägarna vi lär oss hur vi ständigt kan förbättra våra bilar”. 5 Continents Drive är ett projekt där vi tar oss an den sägningen. På riktigt.

Vi startade 2014 och kommer fram till 2020 – då de Olympiska och Paralympiska Spelen börjar i Tokyo – låta anställda på Toyota köra över fem kontinenter. Deras uppdrag är att upptäcka nya utvecklingsmöjligheter för våra bilar genom att själva uppleva alla olika typer av väglag och väderförhållanden.

I slutet av augusti 2018 påbörjade Toyota testkörningarna på den femte och sista kontinenten – Afrika.

/
Sverige –  en viktig del av resan.
En väg kantad av renar, snö och utmaningar.
 

Och dessutom ett fortsatt test i kyla, is och allmänt tuffa förhållanden för både bilar och förare. Vilket passar in på Toyotas ständiga arbete för att hela tiden bli bättre – Kaizen.

Totalt lades mellan 30 och 40 mil per dag till det globala miltalet, där några saker som snabbt upptäcktes var bland annat vikten av strålkastarspolning, säkerhetssystemens funktionalitet i dåligt väder och tillräcklig uppvärmning av fotutrymmen.
 
 

/

Läs mer om TOYOTA GAZOO Racing

UPPTÄCK NYA MIRAI UPPTÄCK NYA MIRAI Nya Toyota Mirai sticker ut från mängden med sin eleganta och dynamiska siluett, och den iögonfallande designen blandas med innovativ teknik i framkant. Pressinformation från Toyota Pressinformation från Toyota Här samlar vi våra senaste pressmeddelanden samt nyheter, bilder och faktamaterial om Toyota. Allt material i pressrummet vänder sig till media och bilder får användas fritt i redaktionella sammanhang. Corolla är tillbaka Corolla är tillbaka Nu börjar en ny spännande era för världens mest sålda bil. Den bästa Corollan som någonsin byggts finns i två versioner: en sportig och dynamisk halvkombi och eleganta och sofistikerade Touring Sports. Corolla är tillbaka – och den kommer att överraska dig. Nya Toyota Yaris GRMN Nya Toyota Yaris GRMN Inspirerad av Toyotas comeback till FIA World Rally Championship 2017, är den nya limited edition Yaris GRMN här och såklart testad på Nürburgrings Nordschleife.