Nya Toyota Supra

För känslan

/

Legenden
är tillbaka

Toyota Supra är tillbaka med inspiration från sitt 30-åriga arv med frontmonterad motor och bakhjulsdrift för den rätta körupplevelsen. Kombinationen av kraft, balans och körglädje ger nya Toyota Supra den ultimata sportbilskänslan för de sanna entusiasterna.

Nyhetsbrev

 
Skriv upp dig här för nyhetsbrev med det senaste om nya Toyota Supra.
Anmäl dig för nyhetsbrev

/
Supra 900 Club.

De första 900 ägarna i Europa till nya Toyota Supra under lanseringsåret kommer inte bara vara de första som får sätta sig i förarsätet i vår sportbil. De kommer även att tillhöra en exklusiv grupp av utvalda Supra-ägare: Supra 900 Club.

Fokus på känsla.

Utvecklingen av nya Toyota Supra drevs inte bara av jakten på prestandasiffror och extrema varvtider, fokus har hela tiden varit på den ultimata körupplevelsen bakom ratten.

Med utgångspunkt från förstklassig ingenjörskonst inom motorsport och design – och utan kompromisser – uppnår nya Toyota Supra den perfekta balansen mellan hjulbas, spårvidd och viktfördelning. Allt för den perfekta styrresponsen och kurvtagningen.

Läs mer

Känn kraften

Nya Toyota Supra fortsätter i samma anda som de tidigare generationerna med en frontmonterad rak sexcylindrig motor med alla de rätta egenskaperna. Med ett kraftpaket i världsklass och det rätta ljudet har den en ett uppdrag: att leverera den ultimata köpupplevelsen.

Muskler för både landsväg och bana. Med en 3,0-litersmotor som har så väl Twin-Scroll Turbo som en variabel ventilstyrning levererar över 300 hästkrafter ger både sömlös kraft och ett omedelbart svar. Resultat blir att nya Toyota Supra tar dig från 0 till 100 km/h på under 5 sekunder, samtidigt som den ger precis kontroll i kurvorna.

/
Känn balansen

Optimal viktfördelning. Låg vikt. Låg tyngdpunkt. Tre faktorer som definierar en äkta sportbil. Och det är just dessa tre områden som våra ingenjörer jobbat extra hårt med för att göra nya Toyota Supra till en körupplevelse utöver det vanliga.

Denna kompromisslösa attityd i kombination med frontmonterad motor och bakhjulsdrift ger vår tvåsitsiga coupé en perfekt viktfördelning på 50/50. Kompositchassit i aluminium och stål är otroligt lätt och vridstyvt, och ger bilen en extremt låg tyngdpunkt och kort axelavstånd. Resultatet är en förtroendeingivande stabilitet, väghållning i världsklass och neutral styrning.

/
Känn kontrollen

Spännande, engagerande och rolig att köra – nya Toyota Supra är designad att ge alla förare en oförglömlig upplevelse. Bakom designen arbetar en elektroniskt styrd aktiv differential och hjulupphängningssystemet AVS (Adaptive Variabel Suspension) för en fantastisk kontroll, precision och smidighet. Perfekt när du är på lekhumör.

De elektroniskt styrda aktiva differentialerna kontrollerar hur stort vridmoment som fördelas ut på hjulen. Kraften från motorn fördelas flexibelt för jämna köregenskaper genom hela kurvan och perfekt stabilitet och precision vid häftiga inbromsningar och accelerationer. Samtidigt ger nya Toyota Supras avancerade AVS-system en imponerande komfort och kontroll som kommer att lämna ett leende på dina läppar – oavsett om du kör på utmanande tävlingsbanor eller slingrande landsvägar.

/

Vad förarna säger


Se kortfilmerna:

/
/
/
/
/
/
/
/
Utvecklingen från A ... till A

Från 70-talets lyxiga GT-modell till 90-talets kompromisslösa sportbilar. Nu tar utvecklingen av Toyota Supras legendariska A-chassi nästa stora steg med nya Toyota Supra A90. Vår mest förädlade körupplevelse någonsin.

Supras själ

En tydlig röd tråd går genom varje generation av Toyota Supra. Det är två fundamentala ingredienser som definierar vår ikoniska sportbil som tar oss hela vägen tillbaka till 2000GT. En lika mjuk som responsiv frontmonterad rak sexcylindrig motor samt bakhjulsdrift konfigurerad för den perfekta körupplevelsen.

/
Racing i vårt DNA

Med TOYOTA GAZOO Racing har nya Toyota Supra byggts på erfarenheter av tävling på högsta nivå. Allt för att bli den ultimata sportbilen i sina rätta element på såväl racingbanan som på landsvägar.

På 2018 års Geneva Motor Show presenterades
GR Supra Racing Concept, en prototyp för tävlingsversionen av nya Toyota Supra.
Se mer

/
/
“Toyota Supra ska bli flaggskeppet i Toyotas sportbilssortiment och ta täten i en ny era.”” Tetsuya Tada – Chefsingenjör
/
/
/
Bakom maskeringen

Att dölja en ny design för nyfikna ögon samtidigt som den är under utveckling kräver sin uppfinningsrikedom. Som kamouflage och udda tillägg på karossen.
Men inte för vår prototyp för nya Toyota Supra A90. Den här gången ville vi ha något minnesvärt. För trots allt, en legend kräver en maskering med det lilla extra.

Se mer

/
/
/
/
Toyota Supra A90 visade upp sig på Goodwood's hill

Iförd maskering som inspirerats av TOYOTA GAZOO Racing och den klassiska rutiga målflaggan, tog vi vår nya Toyota Supra till den legendariska Goodwood Festival of Speed. Det blev det första publika testet inför publik innan bilen gick in i den avslutande utvecklingsfasen i Europa och Nordamerika.
Se mer

Festivalens huvudakt.

Från blickarna på startlinjen till publikens jubel under accelerationen uppför backen, Toyota Supra A90 var en av huvudattraktionerna under 2018 års Goodwood Festival of Speed.

/
/
/
/
/
/
/
/
/

Följ oss för mer nyheter om Toyota Supra

Inställningar för cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på www.toyota.se och för att optimera och personifiera innehåll på vår webbplats och i vår annonsering. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!