1. Toyota Center Göteborg
 2. New Cars
 3. Yaris Cross

Nya Toyota Yaris Cross

Visa vad du tycker

En stil som syns

Den kompakta crossovern med stora ambitioner. Yaris Cross omdefinierar attityden och synen på en SUV i en stadsmiljö. Med en vågad design är den såväl smidig på utsidan som rymlig och mångsidig på insidan.

Kraftfull design

Med en självsäker design går Yaris Cross inte förbi någon obemärkt. Skapad för att vara smidigare, smartare och snabbare i staden, föddes Yaris Cross för livet på hektiska gator.

Sinne för detaljer

I den nya utrustningsnivån Premiere Edition tar det självsäkra SUV-utseendet detaljerna till nästa nivå genom att kombinera färgkombinationen Urban Khaki bitone med de exklusiva 18-tums aluminiumfälgarna. Modiga, definierade linjer och stilrena ytor skapar en verklig premiumkänsla.

Svalkande och bekväm

Slappna av i den rymliga kupén med den upphöjda, SUV-inspirerade körställningen. Premium rakt genom där högkvalitativa, taktila material kombineras med modern design för att skapa en uppfriskande interiör fylld av ljus och rymd.

Vyer utan gränser

I Premiere Edtion kan natuligt ljus strömma in genom det sofistikerade panorama-glastaket och skapa en ljus och luftig atmosfär.

Utrymme utan gränser

Med uppdraget att fylla din passion har Yaris Cross alla svaren. Smarta packningsmöjligheter maximerar interiört utrymme och praktikalitet, med en rymlig kupé och gott om bagagekapacitet.

En hjälpande fot

Öppna bakluckan på din Yaris Cross med foten. Om du bär på väskor eller packning kan du enkelt svepa med foten under den bakre stötfångaren för att med handsfree-funktionen öppna bagageutrymmet.*
*Ej tillgängligt på alla utrustningsnivåer.

Hybrid

Ta med energin

Från att kryssa genom stadstrafiken till att äga den öppna vägen har Yaris Cross kraften att klara allt. Självladdande och bränsleeffektiv, dess avancerade femte generationens hybrid-drivlinor blandar sömlöst driften mellan bensin- och elmotor.

Framåt med Hybrid

Hybrid 115 är smidig och lugn, för enkel stadskörning. Hybrid 130 har en gnistrande prestanda, perfekt för aktiv och sportig körning. Tryck på start och låt ingenting hålla dig tillbaka.

Alltid under kontroll

Eftersom du aldrig vet vad som väntar runt hörnet, är Yaris Cross redo för alla underlag som en äkta SUV. AWD-i fyrhjulsdrift, med en extra elmotor på bakaxeln, ger överlägset grepp och dragkraft.

Fyrhjulsdrift håller dig på vägen

Lägesomkopplaren för AWD-i har snö- och terränglägen, för att hålla dig rullande när förhållandena blir svåra. Den minimerar risken att tappa fästet för en säker resa i alla väder.

 

Självsäker oavsett väder

Från kurvtagning i kraftigt regn till acceleration på löst underlag, arbetar AWD-i i det tysta för att hålla dig säker och trygg.
 • HYBRID 115

  Drivlina
  Hybrid
  Effekt
  116 DIN hp
  Bränsleförbrukning
  4.5 – 5.1 l/100km*
  CO₂-utsläpp
  101 – 115 g/km*
  Acceleration 0–100 km/h
  11.2 secs
 • HYBRID 130

  Drivlina
  Hybrid
  Effekt
  130 DIN hp
  Bränsleförbrukning
  4,5 – 5,2 l/100km*
  CO₂-utsläpp
  101 – 116 g/km*
  Acceleration 0–100 km/h
  10.7secs
* Bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp vid blandad körning enligt WLTP. Denna deklaration är främst avsedd för jämförelse mellan olika bilmodeller. Faktisk förbrukning och koldioxidutsläpp kan variera beroende på bland annat temperatur, last- och dragvikt samt körsätt.

 

Säker, säkrare, säkrast

Nya Yaris Cross är uppdaterad med T-Mate, våra allra bästa säkerhetsfunktioner. T-Mate består av en rad system utformade för att stödja dig och göra körningen ännu säkrare, oavsett om du parkerar, kör på motorvägen eller i stan. T-Mate ser till att du alltid är i säkra händer. Här under kan du se utvalda höjdpunkter.

Alltid i trygga händer

T-Mate inkluderar den senaste generationen av Toyota Safety Sense samt möjligheten att uppdatera dess funktioner Over-The-Air.
 • Acceleration Suppression - begränsad acceleration vid låg hastighet

  Om du kör i låg hastighet och av någon anledning trycker hårt på gaspedalen samtidigt som du har till exempel en bil, cyklist eller fotgängare framför dig, kommer systemet att begränsa accelerationen för att minimera risken för en kollision.

 • Pre-collision System (PCS)

  Vårt Aktiva krockskyddssystem kan förutse olyckor och hjälpa dig att undvika kollisioner med andra fordon, fotgängare och cyklister. Det fungerar genom att varna föraren med ljud- och ljussignaler samt bromsassistans. Om föraren inte lyckas bromsa i tid, aktiveras bromsarna automatiskt för att förhindra eller mildra en kollision.

 • Proactive Driving Assist - Deceleration Assist (DA)

  Det här systemet hjälper dig att göra en mjuk inbromsning när du närmar dig ett fordon och lättar på gaspedalen.

 • Proactive Driving Assist - Steering Assist

  Den här funktionen hjälper föraren att hålla kvar bilen i sitt körfält. Systemet känner av om det kommer en kurva och justerar styrassistansens styrka för att underlätta lämplig styrning. Den kan också hjälpa till att förbättra stabiliteten vid körning rakt fram.

 • Emergency Driving Stop System (EDSS)

  EDSS är ett nödstoppsystem som registrerar förarens aktivitet. Om systemet inte registrerar någon aktivitet under en tid, kommer föraren att varnas med ljudsignaler. Om föraren inte reagerar, stannar systemet fordonet gradvis och håller det säkert i körfältet. Det aktiverar även varningsblinkers och låser upp dörrarna för att räddningstjänsten enkelt ska kunna komma in i bilen.

 • Blind Spot Monitor (BSM)

  Vår döda vinkeln-varnare – Blind spot Monitor – upplyser föraren om ett fordon befinner sig nära men utom synhåll i backspeglarna. Det är speciellt användbart vid omkörningar.

 • Safe Exit Assist (SEA)

  Det här systemet använder radar från döda-vinkeln-varnaren för att förhindra en kollision när en förare eller passagerare öppnar sin dörr och ett fordon eller en cyklist närmar sig bakifrån. Om det finns risk för en kollision tänds en ikon på ytterbackspeglarna och i multimediaskärmen, samtidigt som en ljudsignal varnar.

Vanliga frågor och svar

Svar på dina frågor om elektrifierad körning

Toyota startade hybridrevolutionen för mer än 25 år sedan och fortsätter att driva på för en värld med lägre utsläpp. Hybrider kombinerar eldrift med kraftfulla bensinmotorer för enkel prestanda och bekvämlighet.

En hybrid växlar automatiskt mellan två kraftkällor, en effektiv förbränningsmotor och en elmotor som får elkraft från ett självladdande hybridbatteri.

En hybrid kan utnyttja elektrisk kraft för att starta och köra på bara el i lägre hastigheter, upp till 50% av körtiden. Eftersom hybrider från Toyota är självladdande används både outnyttjad kraft och tillvaratagen bromsenergi till att, vid behov, ladda upp batteriet.

Toyotas hybrider är utrustade med en banbrytande och självladdande hybridteknik. De kallas hybrider eftersom de har två energikällor, bensin och el. Men eftersom de är självladdande behöver du, till skillnad från rena elbilar och laddhybrider, inte ansluta någon laddkabel för att ladda batteriet.

Hybridsystemet i våra hybrider är konstruerade för att hålla under hela bilens livstid. Eftersom en rad mekaniska delar – som koppling, generator och startmotor – inte behövs minskar dessutom risken för oförutsedda framtida kostnader. Dessutom täcks alla hybridkomponenter, inklusive hybridbatteriet, av Toyotas 5-åriga/100 000 km*-garanti. 

*Det som inträffar först.

Det finns tre typer av hybrider – mildhybrid, hybrid och laddhybrid. Mildhybrider använder sina elmotorer för att stödja förbränningsmotorn vid acceleration och vid rullning eftersom elmotorn kan inte kan driva bilen självständigt utan förbränningsmotorn är alltid igång vid körning. I en hybrid från Toyota, kan du njuta av elektrisk kraft under ca 80% av din stadskörning och vid hastigheter upp till 50 km/h. Toyotas laddhybrider fungerar i princip på samma sätt som en hybrid men har ett större batteri, vilket ger en längre räckvidd på el när du laddar den.