1. Start your impossible
 2. Omöjliga berättelser
Jag vill....

Omöjliga berättelser

Att sikta mot det omöjliga är inte lätt. Här är idrottarna som visar att allt är möjligt när vi är fria att röra oss.

Andrea Eskau - Para längdskidåkare

 • FÖDD

  21 mars 1971

 • HEMORT

  Apolda, Tyskland

 • SPORT

  Cykling, Para längdskidåkning

 • PARALYMPISKA SPEL

  2008, 2012, 2016

  PARALYMPISKA VINTERSPEL

  2010, 2014

UPPNÅ DET OMÖJLIGA

Att utöva Para-idrott kan ha uppkommit som en nödvändighet för Andrea, och länge innan det tyska kraftpaketet blev en av de dominerande [atleterna] på den paralympiska scenen i sommar- och vintersporter. Hon testade först rullstolsbasket och utvidgade så småningom sina färdigheter till Para längdskidåkning, Para skidskytte, rullstolsracing och handcykeltävling.

Hittills har Andrea vunnit 37 världsmästerskapsmedaljer och är 27-faldig världsmästare i cykling, Para skidskytte och Para längdskidåkning.

"Uppoffringen och ansträngningen som krävs för [att vinna Paralympisk guldmedalj] är verkligen otrolig, och vi är så stolta över att vara en liten del av Andreas team.""
– Toyota TMG-ingenjör.

"Jag har vunnit många, många medaljer, men min största prestation som idrottare är att vara schysst/rättvis och konkurrenskraftig. Det tror jag är väldigt, väldigt viktigt".

Inspirerade av Andreas obevekliga beslutsamhet att utmana vad som är möjligt, kontaktade Toyota henne 2012 för att inleda ett samarbete. Med fokus på komfort och hastighet har vi haft ett nära samarbete med Andrea, för att skapa skräddarsydda lättviktslösningar i kolfiber. Så hennes cykel och släde kan ge denna superatlet ännu större konkurrensfördelar i de Paralympiska spelen.

Brad Snyder - Parasimning

 • FÖDD

  29 februari 1984

 • HEMSTAD

  Reno, Nevada, USA

 • SPORT

  Parasimning

 • PARALYMPISKA SPEL

  2012, 2016

  PARALYMPISKA VINTERSPEL

  2010, 2014

UPPNÅ DET OMÖJLIGA

I vattnet är där Brad Snyder känner sig mest fri. Han lärde sig simma i Florida när han var liten och började tävla när han var 11 år gammal. Senare blev Brad kapten för sitt simmarlag på United States Naval Academy.

”Jag tror att leva med en synskada, som blind, att leva livet i mörker, är det som kändes omöjligt för oss under veckorna efter att jag drabbades av skadan ... vad jag fann i Paralympics är att även om jag inte kan se, finns det fortfarande en hel värld av saker som jag fortfarande kan.”

När en skadad Brad kom hem från Afghanistan, var han tvungen att lära sig finna sin väg genom mörkret. Familjen fanns vid hans sida för att hjälpa den forne soldaten att utföra enkla uppgifter som att äta, klä sig och hitta till badrummet.

Bara efter några månader av rehabilitering beslutade Brad att återvända till vattnet som han känner så väl. Precis ett år efter att han i tjänsten tappat synen, stod han stolt på den Paralympiska prispallen för att ta emot guldet för Team USA. Bland simmare med helt nedsatt syn är Brad den nuvarande världsrekordhållaren på 100 meter frisim.

Idag har Brad en ny ambition: att ta sig an ännu en sport och tävla i Paratriathlon i Tokyo 2021.

"Jag vill och hoppas att min berättelse kan inspirera nästa generation idrottare att drömma om att stå på den Paralympiska prispallen."

 
 

Toyotas engagemang

Toyota är global mobilitetspartner till Internationella olympiska kommittén och Internationella paralympiska kommittén eftersom vi vill hjälpa människor att nå längre – förbi mållinjen och vidare mot det omöjliga.

Att arbeta med Internationella olympiska kommittén och Internationella paralympiska kommittén för att hjälpa idrottare att nå sina mål är bara en del av vår stora satsning på att frigöra människors fulla potential genom kraften i rörelse.

"Under den olympiska och paralympiska fanan, låt oss återigen bekräfta idrottens förmåga att föra människor samman."

AKIO TOYODA

President, Toyota Motor Corporation

Vi är stolta att vara den första globala mobilitetspartnern till Internationella olympiska kommittén och Internationella paralympiska kommittén och en av grundarna av Olympic Channel. Se vår serie Is It Possible? för att upptäcka vad som är möjligt i dina favoritsporter.