1. Om Toyota
  2. Bilägande
Jag vill....

Bilägande - de nöjdaste kör Toyota

I Sveriges största bilkonsumentundersökning – AutoIndex* – beskrev 16 721 svenska bilägare sitt bilägande; hur de upplevde såväl produkt som återförsäljare och verkstad. Allra mest nöjda var Toyotaägarna. Därmed är vi vinnare av AutoIndex för andra året i rad – med höga poäng i samtliga fyra kategorier, före Honda och Tesla.

AutoIndex 2022

– Sett till hur många Toyotabilar som rullar i Sverige blir förstaplatsen ännu mer respektingivande, jämfört med Honda som har betydligt mindre marknadsandel, säger Klas Skarin, ansvarig för AutoIndex på Vi Bilägare.
  • Varför välja Toyota?

    Toyota har byggt bilar sedan 1936. Men vi gör mycket mer än så. Vår vision är hållbar mobilitet för alla. Och vårt mål är att du som kund alltid ska känna dig trygg med att kvalitet, innovation och respekt för människor och miljö genomsyrar allt vi gör. Därför utvecklar vi ständigt nya produkter och lösningar för en bättre vardag och värld. Ett exempel är världens första hybrid som vi lanserade redan 1997. I dag är vi inne på femte generationens hybridteknik. Men världen har inte råd att stå stilla. Därför har vi tagit nästa steg i utvecklingen av framtidens hållbara mobilitet. Nu hoppas vi att du vill följa med på vår resa mot en värld bortom utsläpp och begränsningar.

Toyota har högsta förtroende

I motiveringen till vinsten skriver biltidningen Vi Bilägare i nr 08/2022:

”Toyotaägarna har högsta förtroende för bilmärket och uppskattar framför allt bilens låga bränsleförbrukning samt pålitliga elektronik. I bilhallen får Toyotas återförsäljare högst poäng i flera av de drygt 70 delfrågorna som ställs i AutoIndex, bland annat bilförsäljarens kunskap om produkten, nedlagd tid innan bilköpet, möjlighet till provkörning och bilens leveranstid.”

*Den skandinaviska AutoIndex-undersökningen genomförs på den svenska marknaden av Loyalty Group i samarbete med Vi Bilägare.