1. Discover Toyota
  2. Bilägande

Bilägande - de nöjdaste kör Toyota

I Sveriges största bilkonsumentundersökning – AutoIndex* – beskrev 16 721 svenska bilägare sitt bilägande; hur de upplevde såväl produkt som återförsäljare och verkstad. Allra mest nöjda var Toyotaägarna. Därmed är vi vinnare av AutoIndex för andra året i rad – med höga poäng i samtliga fyra kategorier, före Honda och Tesla.

AutoIndex 2022

– Sett till hur många Toyotabilar som rullar i Sverige blir förstaplatsen ännu mer respektingivande, jämfört med Honda som har betydligt mindre marknadsandel, säger Klas Skarin, ansvarig för AutoIndex på Vi Bilägare.

Toyota har högsta förtroende

I motiveringen till vinsten skriver biltidningen Vi Bilägare i nr 08/2022:

”Toyotaägarna har högsta förtroende för bilmärket och uppskattar framför allt bilens låga bränsleförbrukning samt pålitliga elektronik. I bilhallen får Toyotas återförsäljare högst poäng i flera av de drygt 70 delfrågorna som ställs i AutoIndex, bland annat bilförsäljarens kunskap om produkten, nedlagd tid innan bilköpet, möjlighet till provkörning och bilens leveranstid.”

*Den skandinaviska AutoIndex-undersökningen genomförs på den svenska marknaden av Loyalty Group i samarbete med Vi Bilägare.