1. Nya bilar | Toyota Sverige
 2. Mirai
Jag vill....

Mirai - kör ljudlöst på el med hjälp av bränsleceller

Nu kan du köra andra generationen av Toyotas banbrytande vätgasdrivna bränslecellsbil. Boka nya Mirai med vår mobilitetstjänst KINTO. Upplev känslan när du tar dig fram ljudlöst på el med endast vattenånga som utsläpp.
 • Framtiden är här

  Med nya Mirai tar tekniken inte bara ett utan många steg framåt mot ett hållbart samhälle. Byggd på en helt ny plattform med en vidareutvecklad bränslecellsteknik som ger upp till 65 mils räckvidd med cirka 4-5 minuters tankning.

 • Design och körupplevelse

  Ett av huvudmålen för nya Mirai har varit att skapa en starkare emotionell attraktionskraft. En bil som människor ska attraheras av tack vare hur den ser ut och känns att köra, likväl som för dess miljöprestanda.

Tekniska specifikationer*

 • Längd: 4 975 mm
  Bredd: 1 885 mm
  Höjd: 1 470 mm
  Hjulbas: 2 920 mm
  Tjänstevikt från: 1 995 kg

 • Systemeffekt (kW/hk): 134/182
  0-100 km/h: 9,2 sekunder
  Topphastighet: 175 km/h
  Kraftöverföring: Bakhjulsdrift

 • Räckvidd: cirka 650 km
  Tid för full tankning: cirka 4-5 min.
  WLTP: CO2 0 g/km
  Batteri: Litiumjon

 • Sittplatser: 5 säten
  Bagageutrymme: 321 liter
  Hjul: 235/55 R19 / 245/45 R201
  1Beroende på utrustningsnivå

* Med reservation för eventuella ändringar av specifikationer.

Let's go beyond zero

Baserat på årtionden av innovation uppnår nya Mirai ett väldigt ambitiöst mål; att bara lämna ett spår av vatten efter sig. Vätgasdrivna bränslecellsbilar är banbrytare för att nå bättre luftkvalitet och en lösning på de stigande utsläppen. Men Toyota stannar inte där. Utan tar resan längre genom allt från fullt elektriska och vätgasdrivna fordon till båtar och hjälpmedel för bättre mobilitet för alla.

De miljömässiga fördelarna med att köra nya Toyota Mirai går längre än bara nollutsläpp och handlar i själva verket om att bilen renar luften medan den körs. Varför stanna på noll när man kan gå ännu längre?

Intresserad av att köra nya Mirai?

Nu har du möjlighet att boka Mirai genom KINTO – från en timme till hur länge du vill. Här kan du hålla dig uppdaterad om Mirai.