1. Om Toyota
  2. Bilsäkerhet

BILSÄKERHET - OAVSETT VART DU ÄR PÅ VÄG!

T-Mate består av en rad system som är specifikt designade för att stötta dig som förare och göra körningen ännu säkrare. Funktionerna hjälper dig oavsett om du befinner dig på motorvägen, i staden eller på en parkeringsplats. Systemet hjälper inte bara till att skydda dig och dina passagerare utan även andra trafikanter omkring dig. Allt detta är en del av Toyotas dedikerade arbete för trafiksäkerhet och vårt mål att se till att trafikolyckor inte händer i framtiden.

TOYOTA SAFETY SENSE

Toyota Safety Sense är inte ett säkerhetssystem som befriar föraren från att följa grundläggande trafikregler. För information och försiktighetsåtgärder, vänligen se bilens instruktionsbok. Tillgängligheten till en specifik utrustning kan variera beroende på bilmodell, utrustningsversion, tillverknings- och inköpsland och bilar som visas kan vara extrautrustade.
Be gärna din lokala auktoriserade Toyota-återförsäljare om detaljerad information.

PRE-COLLISION SYSTEM (PCS)

Vårt Aktiva krockskyddssystem kan förutse olyckor och hjälpa dig att undvika kollisioner med andra fordon, fotgängare och cyklister. Det fungerar genom att varna föraren med ljud- och ljussignaler samt bromsassistans. Om föraren inte lyckas bromsa i tid, aktiveras bromsarna automatiskt för att förhindra eller mildra en kollision.
Upptäck mer Opens in new window

ROAD SIGN ASSIST (RSA)

Vägskyltsigenkänning skannar av vägen framför dig och visar nödvändig information, såsom hastighetsbegränsningar eller omkörningsförbud, direkt på informationsdisplayen i bilen. Systemet varnar även med ljud- och ljussignaler ifall aktuella trafikregler inte efterföljs.
Upptäck mer Opens in new window

ADAPTIVE CRUISE CONTROL (ACC)

Systemet hjälper dig att hålla ett förinställt minimiavstånd till bilen framför dig. Om avståndet minskar, kommer systemet automatiskt att korrigera din hastighet och, om nödvändigt, även aktivera bromsar och bromsljus. Är bilen även utrustad med Vägskyltsigenkänning (RSA) läser systemet också av hastighetsskyltar och föreslår nödvändiga ändringar för farthållaren.
Upptäck mer Opens in new window

LANE TRACE ASSIST (LTA)

Vårt system för Intelligent körfilsassistans är designat för att göra motorvägskörning säkrare, genom att se till att du håller dig centrerat inom ditt körfält. Om du skulle börja dra dig mot höger eller vänster, kommer systemet lugnt och försiktigt att korrigera din position tills du ligger i mitten igen.
Upptäck mer Opens in new window

AUTOMATIC HIGH BEAM (AHB)

Systemet för Automatiskt helljus skannar av vägen framför dig för att upptäcka eventuella strålkastare som närmar sig. Om den upptäcker det kommer systemet automatiskt att slå om till halvljus. När den mötande bilen passerat, slår systemet om till helljus igen. Resultatet? Säkrare körning i mörker för dig och andra trafikanter.
Upptäck mer Opens in new window

PARKERINGSASSISTANS

TOYOTA TEAMMATE ADVANCED PARK

Det här systemet kontrollerar acceleration, styrning, inbromsning och växling* för att hjälpa dig parkera på ett säkert sätt. Det kan till och med memorera dina favoritparkeringsplatser som inte är definierade av linjer eller kringliggande objekt.

*Ej tillgängligt på bilar med manuell växellåda.

Upptäck mer Opens in new window

PANORAMIC VIEW MONITOR (PVM)

Att parkera blir enklare och säkrare med det här systemet som kombinerar bilder från fyra kameror för att kunna skapa en 360°-bild över området runtom bilen.

REAR CROSS TRAFFIC ALERT (RCTAB)

När du backar ut från en parkeringsruta kommer systemet att identifiera ifall några fordon närmar sig från höger eller vänster. Upptäcker det ett fordon kommer det att varna dig samt aktivera bromsarna för att undvika en kollision.
Upptäck mer Opens in new window

INTELLIGENT CLEARANCE SONAR (ICS)

Det här systemet varnar föraren ifall ett objekt befinner sig framför eller bakom bilen och kommer automatiskt att bromsa för att hjälpa dig undvika en kollision.
Upptäck mer Opens in new window

FÖRARASSISTANS

BLIND SPOT MONITORING (BSM)

Vår döda vinkeln-varnare – Blind spot Monitor – upplyser föraren om ett fordon befinner sig nära men utom synhåll i backspeglarna. Det är speciellt användbart vid omkörningar.
Upptäck mer Opens in new window

ADAPTIVE HIGH-BEAM SYSTEM (AHS)

Det här systemet är designat för att säkerställa bästa möjliga sikt för alla vägtrafikanter vid mörkerkörning. Det optimerar strålkastarnas ljus automatiskt, genom att skugga de områden där mötande trafik kommer, så att ditt helljus inte bländar men fortfarande ger dig god sikt framåt.
Upptäck mer Opens in new window
Föraren är alltid ansvarig för att bilen framförs på ett säkert sätt. Systemen fungerar olika baserat på funktionens förhållanden och begränsningar. Referera alltid till fordonets manual för ytterligare information. Funktionernas tillgänglighet kan variera beroende på land, modell och utrustningsnivå.