1. Artiklar
 2. Elbil på vintern
Jag vill....

Elbil på vintern

Att köra elbil på vintern fungerar alldeles utmärkt, men det finns några saker du bör tänka på. Batteriets prestanda kan påverkas av kyla, vilket kan resultera i minskad räckvidd. För att hantera det här kan du förbättra batteriets effektivitet genom att till exempel förvärma bilen medan den laddar.

Ladda regelbundet

Se till att ladda batteriet regelbundet för att hålla det i bästa möjliga skick och optimera räckvidden.

Förvärm bilen

När du ska köra elbil i kyla ska du förvärma bilen medan den är ansluten till laddaren för att spara energi från batteriet när du börjar köra.

Vinterkörning

Accelerera lugnt och bromsa mjukt i mesta möjliga mån för att minimera energiförbrukningen och öka räckvidden.
 • Tips för laddning och räckvidd

  Under vintern kan det ta längre tid att ladda elbilar. En elbils räckvidd på vintern kan också minska på grund av kyla, användning av uppvärmningssystem, förändringar i däcktryck och krävande körförhållanden. Här är några tips för att optimera räckvidden:

  • Förvärm bilen medan du laddar den för att spara energi från batteriet när du börjar köra.
  • Planera din resa för att undvika onödiga stopp och minska energiförbrukningen. Använd gärna bilens navigator för att välja den mest effektiva vägen.
  • Se till att däcktrycket är inom rekommenderade gränser för att minska rullmotståndet och optimera energiförbrukningen.
  • Kör mjukt och jämnt. Undvik snabb acceleration och hårda inbromsning som kan öka energiförbrukningen.
  • Om din bil har ett Eco-läge, använd det för att optimera energiförbrukningen och öka räckvidden.
  • Använd uppvärmningssystemet sparsamt för att undvika att dra för mycket ström från batteriet. Ratt- och stolsvärme är ett energieffektivare sätt att hålla värmen.
  • Ladda batteriet regelbundet för att hålla det i bästa möjliga skick och optimera räckvidden.

   

  Genom att följa de här tipsen kan du optimera din elbilskörning under vintern och maximera både prestanda och räckvidd.


 •  

VART GÅR DIN RESA?

Med över 25 års erfarenhet av elektrifierad mobilitet har våra batterielektriska fordon utvecklats till att ge betryggande räckvidd. Toyota bZ4X kan ta dig över 500 km* på en enda laddning. * WLTP cycle. Sträckan kan variera beroende på vald utrustningsnivå, inställningsval, drivlina och lokala körförutsättningar.
Vårt elektrifierade ubud
 • Varför en elbil från Toyota?

  Med över 25 års erfarenhet inom elektrifierad mobilitet kombinerar våra elbilar kraft, pålitlighet och prestanda. När du väljer en elbil från Toyota, väljer du kvalitet och trygghet utan att kompromissa med körupplevelsen. Ladda upp för en eldriven framtid med oss och låt oss tillsammans gå bortom begränsningarna med vårt åtagande Let's Go Beyond – vårt löfte för ett bättre samhälle och för en bättre värld.

Vanliga frågor - Elbil

Den största skillnaden mellan en elhybrid och ett batterielektriskt fordon är hur de får energi. En elhybrid växlar mellan två kraftkällor, en bränslemotor och en elmotor som får kraften från ett självladdande hybridbatteri. En elbil drivs enbart via batteri. 100% som laddas från en laddbox. Elektrifierade fordon använder inget annat än elektricitet och lämnar noll utsläpp längs vägen.

Moderna batterielektriska fordon klarar längre sträckor än de flesta tror. Nya Toyota bZ4X kan köras upp till 500 km på en enda laddning

* WLTP cycle. Sträckan kan variera beroende på av vald utrustningsnivå, inställningsval, drivlina och lokala körförutsättnigar. 

Att ladda en elbil är enkelt och bekvämt. Installera en specialframtagen laddbox hemma eller på garageuppfarten så laddar du din bil på ca fem timmar. Oavsett om det är över natten hemma eller på dagen när du är på kontoret, är det helt tryggt att ladda från ett vanligt vägguttag med den medföljande laddkabeln. För snabbladdning när du är ute, finns ett alltmer växande nätverk av snabbladdningsställen vid parkeringsplatser och köpcentrum där du kan ladda och köra vidare efter bara 30 minuter.

Batterielektriska bilar kan minska utgifterna på många sätt. El är bränslet i en elbil . Det finns en flera bidrag för fordon med noll CO2-utsläpp, oavsett om det är väg- och tjänstebilskatter eller fria tullavgifter i storstäder. Dessutom kräver elektrifierade motorer och batterier ett minimum av underhåll, vilket gör att även kostnaderna för service kan bli lägre.

Våra elbilar håller samma höga kvalitet, pålitlighet och är lika hållbara som vilken Toyota som helst. Batterierna är framtagna för att hålla bilens hela livslängd. En 10+-årig/160 000 km* garanti, så du kan vara trygg i många år framöver. När ett batteri börjar bli förbrukat har du hjälp av vår service för återlämning så det hanteras säkert och ansvarsfullt.

*Det som inträffar först.