1. Takbox
Jag vill....

Takbox och takräcke från Toyota

Trött på att kompromissa med packningen? Slipp fundera över vad som får plats eller inte och ta med alltihop istället. Med takräcken och takbox får du plats med allt du vill ha med, vare sig det är packning för familjesemestern eller skidresan.

Hur fungerar en takbox?

En takbox, eller skidbox som det ibland kallas, är en box du fäster på taket av bilen. De finns i flera olika varianter; liten, stor, smal eller mjuk för att nämna några. Fördelen oavsett vilken du väljer är att du smidigt utökar lastutrymmet med mycket mer kapacitet och bökiga saker som exempelvis skidor, blir enkelt att transportera och få med sig på resan. För att fästa takboxen behöver du även lasthållare som du fäster på bilens tak.

Takbox från Toyota - snygg och rymlig med smarta funktioner

Strömlinjeformad takbox i blanksvart, kan öppnas från både höger och vänster för att underlätta i- och urpackning. Takboxen rymmer 460 liter.

  • Utöka lastförmågan i bilen.
  • Slipp last i kupén, mer utrymme för dig och dina passagerare.
  • Lasta enkelt och snabbt.
  • Full åtkomst till bagageutrymmet utan att takboxen är i vägen tack vare dess framskjutna placering på taket.
Kontakta din närmaste återförsäljare

Förvaring av takbox

För att din takbox inte ska vara i vägen när du inte har den monterad på bilen, kan det vara bra att ha en anordning som förvarar den väl. Beroende på hur ditt garage eller förråd ser ut finns det flera olika lösningar på marknaden. En takboxhiss, eller takboxlift som det också kallas, fäster du i garagets tak eller vägg med en anordning som gör att du smidigt kan hissa upp boxen med hjälp av linor, kedjor eller band. Det finns även alternativ som väggfästen, liknande krokar, som gör att du enkelt kan hänga upp boxen mot en vägg. 

 

Montera takbox

Först och främst monterar du lasthållarna, eller takräckena. När du sedan lyfter på takboxen är det viktigt att du ser till att den hamnar mitt på taket. Hamnar den för långt bak finns det risk att bakluckan slår i när du ska komma åt bagageutrymmet, och sitter den för långt fram finns det risk för stabilitetsproblem. Detsamma gäller om den hamnar snett, då kan den snedbelasta eller kränga i kurvor. Dock är det bra att ha lite överhäng så placera hellre din takbox långt fram.

Takräcke

Takräcke, eller lasthållare, består av två relingar som du fäster på bilens tak. Det finns takräcken för bilar både med rails integrerat på taket och för bilar utan rails. Med hjälp av lasthållare kan du utöver att fästa en takbox, även frakta långa och stora saker, som exempelvis plankor eller cyklar.

 

Takräcke från Toyota

Takräcken, eller lasthållare från Toyota är enkla att både fästa och ta av vid behov. De passar dessutom perfekt med vår takbox.

 

Kontakta din närmaste återförsäljare