1. Återkallelser
Jag vill....

Information om återkallelser

Få den senaste informationen kring återkallelser och säkerhetsåtgärder.

Kontrollera om din bil är aktuell för återkallelse

Toyota har som första prioritering att tillverka de säkraste och mest tillförlitliga bilarna i världen. För att nå dit följer vi kontinuerligt upp kvaliteten via ett antal olika källor för att försäkra oss om att din Toyota kan leverera den driftsäkerhets och säkerhetsnivå vi vet att du som ägare förväntar dig.
Kontrollera återkallelse

Frågor & Svar om återkallelser

Om du inte längre äger bilen så kan du bortse från brevet. Nya ägaren kommer bli informerad nästa gång hen är hos sin lokala återförsäljare. 

Du kan enkelt söka på ditt chassinummer (VIN-nummer) i vårt formulärOpens in new window om din bil är aktuell för återkallelse.

En återkallelse saknar tidsgräns, medans en kundnöjdhetskampanj har en begränsat giltighetstid.

Vi rekommenderar alltid att boka en tid så snart som möjligt hos din lokala Toyota-återförsäljare. 

Du kan köra din bil tills du fått återkallningen utförd. Vi rekommenderar dock att alltid boka en tid så snart som möjligt. 

Det kan vara så att din bil är privatimporterad från USA. Prova att söka på www.toyota.com/recallOpens in new window och se om du får en träff. 

ÅTERKALLELSE AV TAKATA-KROCKKUDDAR

Vissa av Toyotas bilar använder sig av en eller flera krockkuddar ifrån tillverkaren TAKATA. Det har kommit till vår kännedom att vissa av dessa krockkuddar ifrån TAKATA kan vara behäftade med ett fel i gasgeneratorn som potentiellt kan orsaka att krockkudden, vid aktivering inte löser ut på det sätt den är konstruerad att göra. Detta kan resultera att trycket inuti gasgeneratorn blir så pass högt att dess hölje brister.

I samverkan med säkerhetsbältena är de främre krockkuddarna avsedda att minska risken för skador genom att skydda föraren och passageraren i framsätet. Gasgeneratorn är en anordning i krockkudden vars syfte är att snabbt fylla krockkudden med gas.

De modeller som är aktuella i Europa är:

- Auris
- Avensis
- Avensis Verso
- Corolla
- Yaris
- Hilux
- RAV4

Det gäller modeller som producerades mellan maj 2000 till november 2001 och april 2006 till december 2014.
Observera att inte nödvändigtvis samtliga chassinummer inom spannet ovan behöver innefattas i denna kampanj. Vänligen kontakta din återförsäljare för att få reda på ifall just din bil berörs

Eftersom detta är en mycket omfattande återkallning med en begränsad reservdelsförsörjning så sker kundkontakten löpande. Toyota har sedan en tid tillbaka kontinuerligt skickat ut information till berörda bilägare och så snart delar finns tillgängliga för ditt fordon kommer vi informera även dig via brev, d.v.s. om din bil omfattas av återkallningen. Då vill vi att du snarast kontaktar närmaste Toyota verkstad och bokar en tid för åtgärd.