1. Bromsbelagg
Jag vill....

Bromsbelägg - Originaldelar

Med Toyotas bromsbelägg får du hög kvalitet, konkurrenskraftigt pris och effektiv bromsprestanda under lång tid. Dessutom är våra bromsbelägg originaldelar.

Vad är bromsbelägg?

Bromsbelägg behövs för att kunna bromsa bilen. När du trycker på bromspedalen pressas bromsbeläggen mot bromsskivorna som snurrar tillsammans med hjulen. Tack vare den friktion som uppstår bromsas hjulen och därmed bilen. Själva bromsbelägget består av ett slitmaterial som är fäst på en platta av metall. När bromsbeläggen är utslitna är det alltså bara metallplattan som jobbar, vilket minskar både bromsförmågan och säkerheten rejält. Bromsbelägg kan ibland också kallas för bromsklossar.

  • Hur länge håller bromsbelägg?    

    Så småningom blir bromsbeläggen utnötta och måste ersättas. Detta beror helt på hur fordonet används och därför kan miltal variera. Du märker ofta om bromsbeläggen är utslitna. Bilen kan börja dra åt ena hållet medan du kör, bromsförmågan försämras och ett gnisslande oljud kan uppstå. Vissa bilar är även utrustade med slitagevarnare. 

Byte av bromsbelägg

Det är direkt farligt att fortsätta köra med utslitna bromsbelägg så det är viktigt att de byts ut i tid. Ibland kan beläggen slitas ojämnt vilket leder till att bilen drar åt ena hållet när du bromsar. Andra tecken på att det är dags att byta bromsbelägg kan vara ett gnisslande ljud eller helt enkelt att bromsprestandan har försämrats. Kontakta din Toyota Verkstad för att köpa och byta bromsbelägg. Våra bromsbelägg är dessutom speciellt framtagna för din Toyota och är en originaldel.

Slitagevarnare

Vissa bromsbelägg har en så kallad slitagevarnare. Den kan vara antingen mekanisk som gör att det uppstår oljud när de är för slitna, eller elektriska vilket gör att de är kopplade till bilens system och en lampa tänds på instrumentbrädan.

Säkerhet och kvalitet

Toyotas original bromsbelägg är utformade och testade för maximal säkerhet. Vid normal förslitning är bromsbeläggens effekt alltid 100 %. Bra bromsprestanda kräver förstklassiga material – och det är precis vad du får med Toyota original bromsbelägg.

  • Kvalitet som hörs

    Bromsar som fungerar effektivt gnisslar inte. Eftersom Toyota original bromsbelägg har lång livslängd så dröjer det mycket länge innan du hör dem. Njut av tystnaden och hör kvaliteten!

Matchar din bil

Toyota original bromsbelägg är utformade för att matcha varje bil i Toyotas modellprogram. Det säkerställer hundraprocentig passform och därmed snabba bromsbyten.

Fullgoda bromsar är nödvändiga för säkerheten. Vid utvecklingen och tillverkningen av Toyota original bromsbelägg har vi använt den djupa kunskap om våra bilar som bara vi på Toyota kan ha.