1. Finansiering foretag

Bilfinansiering för företag

Med Toyota financial services

Toyota Financial Services är Toyotas eget finansbolag. Bolaget finns i alla världsdelar och finansierar bilar till ett värde av över 900 miljarder kronor. Vi gör allt vi kan för att bidra till en minskad miljöpåverkan och följer självklart det världsberömda konceptet ”The Toyota Way” i alla våra processer för att säkerställa kvaliteten i vårt arbete mot dig som kund.

 

Smart finansiering som passar ditt företag

Toyota Financial Services erbjuder ett brett urval av flexibla finansieringslösningar som kan anpassas till ditt företags bilbehov och ekonomiska situation med traditionella leasing- och avbetalningslösningar.

Din Toyota-återförsäljare hjälper dig att hitta den optimala finansieringen för ditt företag och att beräkna kostnaden för finansieringen. Du får också hjälp med kreditansökan – utan att behöva fylla i en massa blanketter – och får kreditbesked direkt. Dessutom erbjuder vi förmånlig bilförsäkring. Allt på samma ställe – enkelt och smidigt.

Finansiell leasing
Leasing är ett av de vanligaste och i många avseenden den lämpligaste finansiella lösningen för företag och enskilda näringsidkare.

Business Lease
En totallösning där service och bilförsäkring ingår och ni har ett garanterat restvärde på bilen. När avtalstiden upphör lämnar du tillbaka bilen till återförsäljaren. Förutsatt att bilen har normalt slitage och körsträckan stämmer med den överenskomna tillkommer inga extra kostnader.

Billån
Toyota Financial Services är en bekväm partner när du vill finansiera din nya eller begagnade bil, oavsett märke. Välj kredittid på upp till 72 månader beroende på bil och vad som passar ditt företag bäst.

Beräkna förmånsvärdet
Med Toyotas förmånskalkylator kan du se vilka bilmodeller som passar in i företagets bilpolicy. Förmånsvärdet baseras bl.a. på marginalskatten och på hur mycket bilen rullar i tjänsten. Kostnaden per månad avgörs av Skatteverkets nybilspris samt av värdet på extrautrustning och tillbehör. Arbetsgivaren får reducera förmånsvärdet till 75 % av det totala förmånsvärdet om tjänstekörningen uppgår till minst 3.000 mil år.

Du hittar aktuella förmånsvärden, regler och nedsättningsregler för miljöbilar på Skatteverkets hemsida.

Du hittar aktuella förmånsvärden och regler på Skatteverkets hemsida. Arbetsgivaren får reducera förmånsvärdet till 75 % av det totala förmånsvärdet om tjänstekörningen uppgår till minst 3.000 mil år.

Det finns särskilda nedsättningsregler för miljöbilar som medför att förmånsvärdet i många fall blir väsentligt lägre för en miljöbil än för närmast jämförbara bil utan miljöanpassad teknik. Enligt vägtrafikskattelagen får miljöbilar fem års befrielse från vägtrafikskatt. Reglerna är tidsbegränsade och gäller t.o.m inkomståret 2016.

 

Nedsättningsregler för miljöbilar:

  • El- och laddhybridbilar som kan laddas från elnätet samt gasbilar (ej gasol) justeras först ned till en jämförbar bil utan miljöanpassad teknik. Därefter sätts förmånsvärdet ned med 40 %, dock max 16.000 kronor.
  • Etanolbilar, elhybridbilar som inte kan laddas från elnätet samt bilar som kan köras på gasol, rapsmetylester samt övriga typer av miljöanpassade drivmedel justeras enbart ned till jämförbar bil utan miljöanpassad teknik.