1. Finansiering Privat
  2. Billan
Jag vill....

Billån - låna till bil

För privatpersoner

Toyota Financial Services är en smidig partner när du vill finansiera din nya eller begagnade bil – oavsett märke. Här hittar du allt du behöver veta om billån för privatpersoner.

Billån

Du behöver oftast ingen annan säkerhet för lånet än din nya bil. För privatpersoner är kontantinsatsen enligt Konsumentkreditlagen lägst 20 % av bilens pris. Du betalar insatsen kontant eller genom att du lämnar en inbytesbil. Din Toyota-säljare hjälper dig med låneansökan och du får ett kreditbesked direkt på plats utan att behöva fylla i en massa blanketter. Som privatperson kan du trygga din ekonomi med ett låneskydd kopplat till ditt billån.  

Välj din månadskostnad

Du kan själv påverka månadskostnaden genom att välja kreditbelopp och löptid som passar din ekonomi. Avbetalningsperioden kan variera från 12 till 72 månader. Vanligtvis är lånet ett annuitetslån, vilket betyder att månadskostnaden i grunden är lika stor hela tiden. Billånet är flexibelt och går att lösa när som helst utan några extra avgifter.

Fördelslån passar dig som köper en ny eller en nästan ny Toyota och som vill byta bil relativt ofta. Fördelslån tillåter dig att ha kvar en förutbestämd restskuld vid kontraktstidens slut, vilket ger dig en lägre månadskostnad. När kontraktet ska upphöra väljer du om du vill byta till ny bil, förlänga ditt lånekontrakt eller betala kvarstående restskuld. 

Om du vill byta till ny bil, och din bils marknadsvärde vid kontraktstidens slut överstiger restskulden, kan du använda mellanskillnaden som betalning av kontantinsatsen. På så sätt kan du få en ny Toyota t.ex. vartannat eller vart tredje år och behålla ungefär samma månadskostnad hela tiden. Förutom att du får en fräsch modell och senaste tekniken är garantierna och bilens värde på topp. Kontantinsatsen är lägst 20 % av bilens pris. Den betalas kontant eller med en inbytesbil. Välj avbetalningsperiod på mellan 12 och 48 månader.

Med Fördelslån Plus kan du som skaffar en ny Toyota komplettera ditt lån med service och Toyota bilförsäkring i upp till 36 månader – allt till en förmånlig kostnad på en och samma månadsfaktura. På så vis får du en bra överblick över bilens kostnader och slipper oregelbundna utgifter.

Kontakta en återförsäljare (Opens in new window) för hjälp med låneansökan och val av finansiering.

Avdragsgilla räntor

Räntan på billån är avdragsgill i din skattedeklaration. För privatpersoner motsvarar detta i praktiken 30 % skattereduktion på erlagd ränta. Räntan baseras på STIBOR-räntan som du enkelt kan följa på nätet eller i de vanligaste dagstidningarna. STIBOR är en förkortning av Stockholm Interbank Offered Rates.

 

Easy Billån

Är du intresserad av en ny typ av billån med garanterat återköpsvärde som ger dig både lägre månadskostnad och möjligheter till ett enklare, tryggare och ett lite mer flexibelt biläganade? Då är Easy Billån kanske något som passar dig bättre än ett traditionellt billån.
Läs mer om Easy Billån

Hitta rätt finansieringslösning för just dig.