1. Parkeringsassistans
Jag vill....

Parkeringsassistans

Undviker skador och underlättar din parkering

Toyotas parkeringsassistans hjälper dig att undvika de där förargliga småskadorna som så lätt uppstår vid fickparkeringar eller när du manövrerar din bil i trånga utrymmen.

Parkeringshjälp

Parkeringssensorer

Ta bort stressen med fickparkering. Toyotas parkeringssensorer använder teknik med ultraljudsvågor för att upptäcka avståndet till andra bilar och objekt. Beroende på vilka specifikationer som gäller för din bil kan du välja till sensorer på främre och/eller bakre stötfångare. Dessa är inkopplade till larmsignaler i kupén som ljuder allt högre ju närmare du kommer ett hinder tillsammans med varningar på en bildskärm.

Backkamera

Bli en mästare på att backa genom att använda backkameran. De klara färgbilderna på skärmen gör att du kan backa enklare och säkrare. När du lägger in backen visas vyn bakåt på instrumentbrädas skärm och du kan tydligt se hur nära du är något hinder. För att underlätta parkeringen ännu mer visas stödlinjer, kopplade till ratten, så att du vet exakt hur mycket du ska vrida på ratten.

Intelligent parkeringshjälp (IPA)

Toyotas parkeringshjälp sköter parkeringen själv. Perfekt för dig som undviker att parkera i parkeringsficka eller trånga garage. Lägg i backen och tryck på knappen IPA. Luta dig sedan tillbaka och låt bilen själv backa in i utrymmet. Allt du behöver göra är att hålla rätt hastighet när bilen backar.