1. Elbilar
Jag vill....

Elektrifierade bilar

Vem du än är och var du än bor så finns det en elektrifierad Toyota för dig. Med över 25 års erfarenhet inom elektrifiering levererar våra modeller en kompromisslös blandning av kraft, pålitlighet och prestanda – oavsett vilken drivlina du väljer.

Varje livsstil räknas

Upptäck våra elektrifierade modeller och hitta den som passar dina behov bäst. Vi erbjuder fyra olika elektrifierade drivlinor så oavsett var du bor i landet eller vad du har för livsstil, kan du hitta en som passar dig.


 • Hybrider

  För dig som sällan har möjlighet att ladda men vill köra elektrifierat. Med både bränsletank och större självladdande batterier, ger våra hybrider mångsidig körning på antingen elektricitet eller med en kombination av bränsle och el.

  • Tanka som vanligt
  • Växlar mellan bränsle och el
  • Självladdande batteri

   


 • Laddhybrider

  För dig som ibland har tillgång till laddplats. Den dubbla energin som består av vår fjärde generation laddbar hybridteknik, kombinerar det bästa av två världar: prestanda och kapacitet att kunna köra helt på el.

  • Tanka som vanligt
  • Ladda enkelt
  • Kör upp till 75 km på ren el

   


 • Elbilar

  För dig som är redo för en elbil och har full tillgång till laddplatser. Våra elbilar drivs enbart på elektricitet helt utan både bränsle och avgaser.
   

  • Upp till 512 km* på en enda laddning
  • Konventionella laddningsmetoder


   

*WLTP. Räckvidden kan variera beroende på drivlina, körsätt, körförhållanden., vald utrustningsnivå och lokala omständigheter.

TOYOTA BZ4X – ELEKTRISK SUV MED FYRHJULSDRIFT

Toyotas elbil bZ4X är en SUV som passar lika bra i staden som på landsbygden. Fyrhjulsdriften med det nyutvecklade AWD X-MODE gör dessutom bZ4X till en elbil som är redo för familjens alla äventyr.
Toyota bZ4X

VÄTGASBILEN SOM BARA SLÄPPER UT VATTEN

Toyota Mirai är vår vätgasdrivna bränslecellsbil som har en räckvidd på upp till 650 kilometer*, tankas på fem minuter och som bara släpper ut vatten. Vår innovativa bränslecellsteknologi har potentialen att revolutionera vårt sätt att köra bil. Om du vill uppleva Toyota Mirai kan du göra det med bilpoolen KINTO Share.
Läs mer om vätgasbilar
*WLTP. Räckvidden kan variera beroende på bland annat körsätt och körförhållanden.

ENKELT ATT LADDA DIN BIL

Med en rad bekväma laddningsmöjligheter till ditt förfogande är det alltid lätt att ha din elektrifierade Toyota redo – oavsett livsstil.


 • Hybrid & Laddhybrid

  Hybrider och laddhybrider kan tankas på alla bensinstationer.


 • Elbil & Laddhybrid

  Det finns en rad bekväma sätt att ladda våra elbilar och laddhybrider på så att du alltid är redo för start. Läs mer om laddning.


 • Vätgasbil

  Tanka vätgas på allt fler ställen runt om i Europa. Läs mer om vätgas.

MER ÄN 25 ÅRS ERFARENHET INOM ELEKTRIFIERING

Läs mer Provkör en Toyota

Frågor och svar

Allt du behöver veta om våra elektrifierade modeller, skillnader mellan olika typer av bilar och mycket mer.

Skillnaden mellan en hybrid och en elbil är hur de får energi. En hybrid växlar automatiskt mellan två kraftkällor, en effektiv förbränningsmotor och en elmotor som får elkraft från ett självladdande hybridbatteri. En elbil, även kallad batterielektrisk bil, körs enbart på elektricitet som laddats från en laddbox.

Hybrider och laddhybrider har en hel del teknik gemensamt – båda skiftar automatiskt mellan två kraftkällor, en effektiv bensinmotor och en elmotor. Men det finns skillnader. Laddhybriden har större batterikapacitet än hybriden för ännu längre körsträcka på enbart el. Hybriden är enbart självladdande medan du kan ladda en laddhybrid via en laddbox hemma eller vid en av alla laddstationer längs vägen.

En batteridriven elbil drivs av elektricitet som lagras i ett batteri och som behöver laddas upp efter användning. En vätgasdriven bränslecellsbil – som Toyota Mirai – producerar sin egen elektricitet genom en kemisk reaktion i bränslecellerna.

Vår elektriska SUV Toyota bZ4X har en räckvidd på upp till 512 kilometer enligt WLTP. Räckvidden varierar beroende på drivlina, vald utrustningsnivå och lokala omständigheter.
Toyota Mirai vätgas. Energiförbrukning och CO2-utsläpp vid blandad körning 0,80–0,89 kg/100 km och 0 g/km. Miljöklass Euro 6. Elektrisk drivlina, räckvidd upp till 75 km vid blandad körning enligt WLTP. Faktisk förbrukning och koldioxidutsläpp kan variera beroende på bland annat temperatur, last- och dragvikt samt körsätt. Toyota C-HR laddhybrid. Energiförbrukning och CO2-utsläpp vid blandad körning 19-19 kWh/100 km och 0 g/km. Miljöklass Euro 6. Elektrisk drivlina, räckvidd upp till 19 km vid blandad körning enligt WLTP. Faktisk förbrukning och koldioxidutsläpp kan variera beroende på bland annat temperatur, last- och dragvikt samt körsätt. Toyota bZ4X elbil. Energiförbrukning och CO2-utsläpp vid blandad körning 460-512 kWh/100 km och 0 g/km. Miljöklass Euro 6. Elektrisk drivlina, räckvidd upp till 460-512 km vid blandad körning enligt WLTP. Faktisk förbrukning och koldioxidutsläpp kan variera beroende på bland annat temperatur, last- och dragvikt samt körsätt. Toyota RAV4 laddhybrid. Energiförbrukning och CO2-utsläpp vid blandad körning 22-22 kWh/100 km och 0 g/km. Miljöklass Euro 6. Elektrisk drivlina, räckvidd upp till 75 km vid blandad körning enligt WLTP. Faktisk förbrukning och koldioxidutsläpp kan variera beroende på bland annat temperatur, last- och dragvikt samt körsätt. Toyota Yaris hybrid. Bränsleförbrukning och CO2-utsläpp vid blandad körning 87-96 l/100 km och 3,5-3,7 g/km. Miljöklass Euro 6. Faktisk förbrukning och koldioxidutsläpp kan variera beroende på bland annat temperatur, last- och dragvikt samt körsätt.