1. Elbilar

Elbilar

En batterielbil, som i vardagligt språk benämns elbil, drivs av en elmotor där batteriet laddas med sladd. Eftersom bilen går 100% på elektricitet genererar den noll utsläpp under körning.

bZ4X

Eldrivna Toyota bZ4X levererar på alla punkter som räknas - den är innovativ, effektiv och har en självsäker SUV-design. 

Upptäck Toyota bZ4X

Proace Electric

Oavsett om du laddar via en laddbox eller snabbladdning längs vägen, håller Proace Electric dig igång.

Upptäck Proace Electric

Proace Verso Electric

Med Proace Verso Electric kan du nu upptäcka friheten av körning helt utan utsläpp medan du kan njuta av prestanda och pålitlighet utan kompromisser.

Upptäck Proace Verso Electric

Proace City Electric

Med Proace City Electric får du en toppmodern transportbil med hög säkerhet och en mängd förarstödssystem. Med Proace City Electric blir det enkelt att göra jobbet.

 

Upptäck Proace City Electric

Proace City Electric Verso

Proace City Electric Verso har kapacitet för upp till sju personer. Med Proace City Electric Verso åker du billigt och utsläppsfritt.

 

 

Upptäck Proace City Electric Verso

Frågor & Svar

Batterielbilar är det enda alternativet för helt batteridriven körning. I en batterielbil är batteriet mycket stort, kraftfullt och laddas med sladd vid en laddstolpe. Dagens batterielbilar har en räckvidd som räcker ca 500 km på en laddning, men kan variera beroende på yttre faktorer som exempelvis väder samt vilka funktioner som används inne i bilen. Utvecklingen går hela tiden framåt, men samtidigt är framställningen och tillgången på metallerna som krävs just nu starkt begränsad. En batterielbil är förmånlig att äga och köra (jämfört med en bil som drivs av fossilt bränsle) men har ett högt inköpspris.

En batterielbil passar dig som regelbundet har närhet och möjlighet till en laddstation. Du bor antagligen inte i stan utan har en parkeringsplats med laddmöjligheter hemma och på jobbet. Däremot så kör du antagligen fler korta sträckor i stadsmiljö än längre turer ute på landsvägar, eftersom du behöver ha närhet och möjlighet att ladda batteriet ofta.

Proace Electric

Proace Verso Electric

Proace City Electric

Proace City Electric Verso

Toyota bZ4X