1. Elbilar
  2. 25 år av elektrifiering
Jag vill....

25 ÅRS ERFARENHET AV ELEKTRIFIERING

För mer än ett sekel sedan revolutionerade förbränningsmotorn världen och gjorde oss människor mobila – men på bekostnad av vår gemensamma planet. Som följd av detta satte vi på Toyota redan 1993 som mål att bygga en bil med låga utsläpp. Fyra år senare föddes vår första banbrytande hybrid och vi är än idag lika engagerade och målmedvetna. Idag betyder våra innovationer att alla fordon från Toyota tillverkas med renare teknik, som minskar vårt klimatavtryck – och gör en positiv skillnad.  

1997: Prius Hybrid

Prius hybridsystem bidrog till en mängd smarta bränslebesparande lösningar – från intelligent hantering av motorn och motorns kraft för att matcha körförhållanden, till att stänga av motorn vid stopp.  Men kanske  viktigast av allt var det regenerativa bromssystemet. Kinetisk energi, som tidigare gick till spillo som värme, kunde nu återanvändas och omvandlas till elektricitet för att ladda batteriet.

 

2003: Hybrid Synergy Drive

Vår Hybrid Synergy Drive (HSD) har genomgått en rad förändringar som förbättringar av motorn, batteripaketet och en 50% mer kraftfull elmotor. Det betyder att dagens Prius inte bara är snabbare utan också mer responsiv – med världsledande bränsleeffektivitet och en förbättrad räckvidd på el (2 km) och lägre CO2-utsläpp (104g/km)

 

2009: Laddhybrid

2009 debuterade en ny Prius laddhybrid på bilmässorna i Frankfurt och Los Angeles. Nyheten bjöd på bättre batterikapacitet för ren eldrift och dessutom lägre utsläppsnivå och enkel laddning. Allt som gav föraren en bättre livsstil.

2012: TS030 Hybrid

Vi var den första tillverkaren att bekräfta deltagandet i FIA World Endurance Championship (WEC), med en åttacylindrig bensinmotor i kombination med ett hybridsystem. Toyota Sport TS030 Hybrid var uppföljare till de ikoniska racerbilarna TS010 och TS020 som båda deltog i 24-timmarsloppet på Le Mans med framgångsrika pallplaceringar under 1990-talet. Vår banbrytande inställning till teknik under den här eran, ledde till att fem miljoner hybrider från Toyota såldes över hela världen.

2012: Hybrider introduceras över hela Toyotas modellutbud

Under 2012 nådde vårt engagemang för hållbar mobilitetsteknologi nya höjder när en rad hybridmodeller introducerades. Världen fick möta Toyota Yaris Hybrid, Prius+ och Prius Plug-in.

2014: Mirai - vätgasbilen

Framtiden är redan här. Med den revolutionerade vätgasdrivna Toyota Mirai fortsätter vi att driva utvecklingen framåt. Mirai erbjuder enastående räckvidd och exceptionell prestanda och tar nollutsläppsteknologin ett steg längre.

2015: TS050 Hybrid

När TS050 Hybrid avtäcktes på Paul Ricard-banan i södra Frankrike, var det den tredje modellen som visades upp sedan starten i mästerskapen 2012. Den här banbrytande bilen bjöd på en imponerande förbättring i drivlinekonceptet.  En 2,4-liters, dubbelturbo och V6-motor med direktinsprutning, kombinerades med ett 8MJ hybridsystem, som utvecklats av motorsportsavdelning vid Toyota Higashi-Fuji Technical Centre i Japan.

2017: Prius+

Prius+ bjöd på ett bekant utseende, med små subtila designskillnader och en förlängd baksida. Den invändiga nyheten var extra bagageutrymme och plats för upp till sju personer. För familjer i behov av mer utrymme var Prius+ ett efterlängtat tillskott till hybridmodellutbudet. Tack vare kraftfulla batterier påverkades inte bilen av den extra vikten utan bjöd på exceptionell prestanda.

2019: Andra generationens Toyota Mirai FCEV

Lätt att tanka, med över 500 km räckvidd och bara rent vatten som utsläpp, har vår banbrytande vätgasbil Mirai potential att revolutionera vårt sätt att köra.  Sedan starten med världens första produktion av vätgasbilar 2014, tar vi bränslecellstekniken med noll utsläpp till nya höjder. Andra generationens Mirai gör att visionen om en renare framtid för dagens vägar redan är här.

2019: Proace Electric-familjen

Våra eldrivna transportbilar kompromissar inte med någonting. Kombinationen kapacitet och mångsidighet gör Toyota Proace till en företagarfavorit. Med egenskaper och effektivitet från en helt eldriven och utsläppsfri drivlina kan företagare dra fördel av att kunna köra i stadstrafik med zoner som kräver låga utsläpp. Vi har en eldriven Proace för alla typer av företag. Bilen är fullproppad med smarta lösningar och med den utsläppsfria drivlinan tar du ditt företag in i framtiden.

2021: Beyond Zero – ett nytt varumärke

Det helt nya Toyota bZ går steget längre bortom nollutsläpp för att förändra liv och upplevelser.  Den här generationen av nya elbilar erbjuder en kombination av modern design och exceptionella egenskaper.  Du kan minska din påverkan på planeten och samtidig njuta av enastående prestanda och en rad klassledande innovativa funktioner.

2022: Toyota bZ4X – premiär för en batterielektrisk SUV

Innovativ, effektiv och med dynamisk SUV-design. Vår batterielektriska SUV erbjuder fantastisk fyrhjulsdrift och exceptionell räckvidd.   Upplev nöjet att köra en helt ny bZ4X – vår allra senaste eldrivna SUV.