1. Elbilar
  2. Elhybrid
Jag vill....

Hybridbil – Enkelt och effektivt

VARFÖR EN HYBRID?

Vi har mer än 25 års erfarenhet av innovativa hybrider, med mer än 15 miljoner förare på vägarna världen över. En expertis som gör att de 44 modeller vi tillverkar idag, utrustade med femte generationens hybridteknik, kan erbjuda en ojämförlig prestanda och exceptionell räckvidd.

Tanka och kör som vanligt

Det är lätt att köra din hybrid. Tanka som vanligt vid en bensinstation och tekniken sköter obemärkt växlingen mellan eldrift och förbränningsmotorn för minsta möjliga bränsleförbrukning och mljöpåverkan.

Fantastisk räckvidd

Våra hybrider byter sömlöst mellan en förbränningsmotor och elmotorn för att optimera din räckvidd med högsta prestanda. Du kör helt enkelt precis som vanligt

Självladdande

Till skillnad från elbilar har en hybrid från Toyota ett självladdande hybridbatteri som omvandlar bromsernergi till elektricitet och lagras i hybridbatteriet. Batteriet laddas även med överskottsenergi när du kör– så du är helt befriad från räckviddsångest eftersom du aldrig behöver stanna för att ladda bilen.

Hur fungerar det?

Våra hybrider är bryggan mellan förbränningsmotorn och rena elektrifierade fordon. På bilden här nedan kan du se närmare på hur hybridsystemet fungerar.

UPPTÄCK VÅRT UTBUD AV HYBRID

Ta en närmare titt på vårt modellutbud av elektrifierade bilar och ta del av våra banbrytande innovationer för att hitta den modell som passar just dig.

Friheten med en självladdande hybrid

Med en hybrid från Toyota behöver du aldrig oroa dig över räckvidd. hybrider tar dig lika långt som en konventionellt bränsledriven bil, men med klassledande bränsleeffektivitet och miljöprestanda. Eftersom våra hybrider är självladdande behöver du aldrig stanna för att ladda batterierna. De har regenererande bromsning, så när du bromsar eller rullar, producerar en generator ny elektricitet som lagras för senare användning.  

KÖRGLÄDJE MED VÅRA HYBRIDER

En kombination av en elmotor och en responsiv förbränningsmotor ger våra hybrider en rejäl dos körglädje. Tack vare det självladdande hybridsystemet är det bara att köra precis som vanligt – med vetskapen om att du sänkt dina utsläppsnivåer.
Upptäck mer

Minskade CO2-utsläpp över hela Europa

På Toyota har vi som mål att gå Beyond Zero – bortom noll utsläpp - från att minska efterfrågan på naturresurser, till att arbeta i harmoni med lokala samhällen för att skydda miljön. Genom att tillverka merparten av våra hybrider i Europa kan vi minska miljöpåverkan ytterligare med kortare fraktvägar.  Det bidrar till att krympa våra fordons totala koldioxidavtryck och stöder vårt åtagande att minska utsläppen i varje skede av en bils livscykel.  Genom åren har våra hybrider sparat mer än 118 miljoner ton CO2  jämfört med utsläppen från motsvarande bränsledrivna bilar.

Frågor och Svar

Allt du behöver veta om hybrider, skillnader mellan olika typer av bilar, med mera.

En hybrid växlar automatiskt mellan två kraftkällor, en effektiv förbränningsmotor och en elmotor som får elkraft från ett självladdande hybridbatteri

En hybrid kan utnyttja elektrisk kraft för att starta och köra på ren el i lägre hastigheter, upp till 50% av körtiden. Eftersom hybrider från Toyota är självladdande används både outnyttjad kraft och tillvaratagen bromsenergi till att, vid behov, ladda upp batteriet.

Toyotas hybrider är utrustade med en banbrytande och självladdande hybridteknik. De kallas hybrider eftersom de har två energikällor, bensin och el. Men eftersom de är självladdande behöver du, till skillnad från rena elbilar och laddhybrider, inte ansluta någon laddkabel för att ladda batteriet.

Hybridsystemet i våra hybrider är konstruerade för att hålla under hela bilens livstid. Eftersom en rad mekaniska delar – som koppling, generator och startmotor – inte behövs minskar dessutom risken för oförutsedda framtida kostnader. Dessutom täcks alla hybridkomponenter, inklusive hybridbatteriet, av Toyotas 5-åriga/100 000 km*-garanti.


*Det som inträffar först.

Det finns tre typer av hybrider – mildhybrid, fullhybrid och laddhybrid. Mildhybrider använder sina elmotorer för att stödja förbränningsmotorn vid acceleration och vid rullning eftersom elmotorn kan inte kan driva bilen självständigt utan förbränningsmotorn är alltid igång vid körning. I en fullhybrid, som alla våra hybrider är, kan du njuta av ren elektrisk kraft under ca 80% av din stadskörning och vid hastigheter upp till 50 km/h. Toyotas laddhybrider fungerar i princip på samma sätt som en hybrid men har ett större batteri med vilket ger en längre räckvidd på ren el när du laddar den.