1. Elbilar
  2. Hybrid

Elhybrid

Vi väljer att ge dig en prisvärd bil med låg förbrukning. Vi väljer att ge dig en bil som kan köra i snitt 50% på el. Vi väljer att göra det enkelt för dig.

10 års batterigaranti.

Vi får höra att många är oroliga över att batteriet inte håller måttet. Vi är inte det, därför ger vi upp till 10 års garanti på batteriet i våra elhybrider. Förutsatt att du servar din bil hos någon av våra auktoriserade verkstäder. För det finns väl knappast någon anledning att låta någon annan än experten med över 20 års erfarenhet serva din bil?

Alltid laddad. Aldrig några laddstolpar.

Du behöver aldrig fundera över räckvidden. Eller leta efter laddstolpar. När batteriet är lågt laddas det direkt med hjälp av den andra motorn. Inga sladdar behövs. Och det bästa? Rörelseenergin tas tillvara – så varje gång du bromsar eller rullar används kraften till att ladda batteriet.

Det är enkelt. Och förmånligt.

Att köra elhybridbil är enkelt. Alla våra elhybrider har automatlåda och elhybridsystemet sköter sig helt själv. Dessutom hjälper elhybridsystemet till att kapa bränsletoppen när du accelererar, vilket förbättrar bilens bränsleeffektivitet. Och när du kör i stan stängs motorerna av så ofta som möjligt – bra för både plånbok och miljö.

18 miljoner har redan valt.

Sedan vi introducerade den banbrytande modellen Prius för över 22 år sedan, är det nu över 18 miljoner människor som valt en elhybrid. För framtiden, för ekonomin, för kvaliteten och för att en elhybrid helt enkelt är det naturliga valet. Vilken blir din anledning?

NÅGRA VANLIGA FRÅGOR OM ELHYBRID.

 

Med en ny typ av teknik kommer naturligtvis tvivel på att det verkligen fungerar. Och då skapas en hel del frågor – men vi kan svara på dem här och nu. Om man behöver ladda den, det har vi redan gått igenom. Det behöver man inte. Några andra saker du heller inte behöver göra är att kompromissa med effekt eller kraft, det är inte komplicerat att köra en elhybrid och det är definitivt varken tråkigt eller dyrt.

Och vad menar vi egentligen med ”i snitt 50% på el”? Det grundar sig i mätningar av verklig körning på mer än 8.000 resor med olika förare i stads- och tätortstrafik. Där bilen under 30-50% av körsträckan drevs av enbart el. Vidare visade det sig att förbränningsmotorn var avstängd i 70% av körtiden, allt tack vare att elhybridsystemet automatisk stänger av motorn när den nått en viss arbetstemperatur, och föraren minskar gaspådraget. En reducerad miljöpåverkan. På riktigt. I analysföretaget Jatos senaste sammanställning över utsläpp av koldioxid från nya bilar i Europa är Toyota det bilmärke som har lägst utsläpp av alla.

Du behöver heller inte göra avkall på praktiska behov. Flertalet av våra elhybrider går t.ex. att utrusta med dragkrok. Har du behov av att dra lite tyngre last är RAV4 AWD-i ett bra alternativ med en dragvikt på 1.650 kg.

FÖRDELARNA MED EN ELHYBRID

Listan över saker som talar för Toyotas elhybrider är lång — vare sig du vill återuppväcka din kärlek till bilkörning, sänka dina driftskostnader eller bara vara miljösmart.

Att köra en elhybrid är enkelheten själv. Det är bara att hoppa in och köra.

Det kanske låter lite komplicerat, men det är helt tvärtom. Det är som att köra vilken bil som helst, fast bättre. Alla elhybrider kommer med automatlåda som standard och hybridsystemet sköter sig självt. Tryck ner gaspedalen och glid iväg.

 

Den ena hjälper den andra.

I Toyotas elhybrider samverkar en förbränningsmotor tillsammans med en elmotor som är kopplade till ett batteri. Hybridsystemet hjälper – helt automatiskt – till att kapa bränsletoppen när du accelererar, vilket förbättrar bilens bränsleeffektivitet.

En elhybrid för din livsstil.

Vår historia med elhybrid startade redan 1997 med alla elhybriders moder: Prius. Sedan dess har familjen växt avsevärt. Idag kan du hitta en elhybrid som passar just dig och dina behov, oavsett om du vill ha en liten smidig stadsbil eller stor SUV där hela familjen får plats. Från Yaris, Yaris Cross, Corolla och Corolla Touring Sports, C-HR till RAV4. Det finns en elhybrid för alla, oavsett plånbok, familjesituation eller tycke och smak.

Hybridtekniken ger en lång rad fördelar, bland annat stängs förbränningsmotorn av så ofta som möjligt när du kör i stan. Vilket ger en låg bränsleförbrukning och låga utsläpp. I den senaste sammanställningen över utsläpp av koldioxid är Toyota det bilmärke som har lägst utsläpp av alla nya bilar i Europa*. Toyotas elhybrider tillhör med andra ord de mest utsläppssnåla bilarna i respektive segment, och till skillnad från dieselbilar ger de ifrån sig mycket låga halter av kväveoxider.
*Sammanställning 2018 från analysföretaget Jatos

MEN VAD ÄR EN ELHYBRID EGENTLIGEN?

DET ÄR ALLT DU FÖRVÄNTAR DIG AV EN VANLIG BIL. BARA LITE MER.

Man kan säga att det är det bästa av två världar – som tillsammans skapar en sund bränsleekonomi genom avancerad teknik. Med hjälp av eldriften får du en snabbare och mer kraftfull acceleration samtidigt som du får en mjukare och tystare körupplevelse.

Fjärde generationens hybridteknik.

HybridSynergy Drive (HSD) är namnet på Toyotas avancerade hybridteknik med både en eldriven och en bensindriven motor. Motorerna arbetar tillsammans för att ge extra kraft och högre vridmoment. Som enda märke är Toyota inne på fjärde generationens hybridteknik.

Ibland kan det även kännas skönt att vara först iväg. Elmotorn bidrar till att ge elhybriden ovanligt snabb acceleration vid start, snabbare än en vanlig bensinmotor eller diesel. Praktiskt vid stadskörning – men också användbart vid omkörningar då elmotorn ger den där lilla extra skjutsen man gärna behöver.

Vid start och i lägre hastigheter används framförallt elmotorn vilket ger en avslappnad och tyst körupplevelse. När batteriet börjar bli tomt eller när du ökar farten startar bensinmotorn omärkbart för att samverka med elmotorn. Du får då mer kraft och kan ta dig fram på ett så effektivt sätt som möjligt.

Vid högre hastigheter samverkar elmotorn och bensinmotorn utan att du märker när systemen skiftar.

Med EV-knappen (Electric Vehicle) kommer du att märka något alldeles speciellt - ingenting alls! Tystnaden och den extremt mjuka körningen är verkligen något du måste uppleva.

Intelligent körning oavsett resa.

Uppför - Båda motorerna driver fordonet för att leverera maximal prestanda.

Fartminskning och inbromsning - Batteriet laddas automatiskt när du släpper gasen, bromsar in eller bara rullar. Detta genom att bilen tar tillvara på bilens rörelseenergi vilken överförs till batteriet i form av elektrisk energi.

Omkörning - Båda motorerna driver bilen för att leverera maximal prestanda.

Stillastående - Båda motorerna stängs automatiskt av så att ingen energi går till spillo vid tomgång.

 

Låga kostnader.

Beroende på modell drar Toyotas elhybrider i snitt mellan 3,0 och 4,9 liter/100 km vid blandad körning. Det innebär generellt 30 procent mindre bränsleförbrukning jämfört med en bensinbil med automatlåda, vilket märks i plånboken. Med EV-läget kan du faktiskt köra upp till 50 km/h under kortare sträckor utan att producera några utsläpp över huvud taget.

Yaris elhybrid och Corolla elhybrid kostar som motsvarande dieselmodeller med automatlåda. Dessutom är skatten lägre för hybrid jämfört med dieselbilar.