Elmobilitet

ELMOBILITET

För mer än 20 år sedan kunde Toyota presentera världens första elhybrid. Vi visste redan då att det bara var början på något stort och som skulle förändra på riktigt. Toyota har som mål att kunna tillgängliggöra bilkörning som ger så lite avtryck på miljön som möjligt – för så många som möjligt. Idag är det verklighet.

Elmobilitet är för oss synonymt med hållbar körglädje. Det handlar om att vi hela tiden utmanar, utvecklar och förverkligar nya sätt att ta vara på energin. Vi är sedan länge ledande inom utvecklingen av eldrift och har gjort stora framsteg inom detta – och vi ser även att det gör en verklig skillnad för miljön.

/

Över 12 miljoner människor har redan valt våra bilar som drivs med hjälp av en elmotor. Och det finns en rad olika modeller att välja bland. Oavsett vilken levnadssituation du är i eller vilka dina behov är kan du hitta något som passar dig. Allt från lilla Yaris till vår SUV RAV4.

Våra eldriftsalternativ fungerar på lite olika sätt. Oavsett vilken typ av eldrift du väljer, erbjuder varje modell hög prestanda och körglädje. Tack vare eldriften kan bilarna leverera en ovanligt snabb och kraftfull acceleration, steglös automatisk växling och en härligt tyst ljudnivå.

Elhybriderna drivs av både en el- och en förbränningsmotor där de vid normal körning drivs av enbart el i genomsnitt 50% av körtiden. Vid stadskörning går elhybriden många gånger på betydligt större andel el.

Att välja eldrift idag är också ett smart val nu när vi har en ny fordonsskatt (Bonus Malus) i Sverige. Kortfattat innebär den nya skatten att fordon med lägre koldioxidutsläpp får en förmånligare fordonsskatt. Många av våra modeller har så pass låga utsläpp att du endast betalar den obligatoriska grundavgiften på 360 kr/år och slipper betala fordonsskatt. Alltså ännu ett skäl att välja eldrift.

Inställningar för cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på www.toyota.se och för att optimera och personifiera innehåll på vår webbplats och i vår annonsering. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!