Hitta närmaste återförsäljare!
Boka provkörning
Bygg din Toyota
Begagnade bilar
Min Toyota

Garantier

från Toyota

Det skall vara enkelt och ekonomiskt att äga en Toyota. Det gäller vare sig du har en ny bil eller en som börjar få några år på nacken. Därför ger vi dig ett generöst garantipaket och erbjuder förmånliga försäkringar samt en rad andra tjänster.

Fabriksgarantier

Med varje ny Toyota följer ett omfattande garantipaket. Nedan får du en sammanfattning av dessa garantier. Den exakta omfattningen för respektive garanti återfinns i bilens ägarhandlingar (service- och garantihäftet). Du kan också fråga närmaste auktoriserad Toyota-återförsäljare för mer information.

3 års nybilsgaranti

Garantin omfattar alla defekter som beror på material- eller tillverkningsfel vid normal användning under en period av tre år, dock högst 100 000km, men utan begränsning av körsträckan under första året.

3 års garanti mot ytrost- och lackskador

Omfattar ytrost och lackdefekter som till följd av material- eller tillverkningsfel uppstår på lackerade delar av karossen. Garantin gäller under tre år (1 år för flak på transportbilar) utan begränsning av körsträckan.

12 års resp. 6 års garanti mot genomrostning

Garantin omfattar perforering av karossen (dvs hål rakt igenom plåten inifrån och ut) till följd av material- eller tillverkningsfel. Gäller under sex år för transportbilar samt för Proace, Proace Verso, Proace City och Proace City Verso och under 12 år för övriga modeller. 3 år för flak på transportbilar.

5 års hybridgaranti

För Toyotas hybridbilar gäller dessutom 5 års alt 100 000 kilometers garanti på följande fyra hybridkomponenter, högvoltsbatteri, högvoltsbatteri-ECU, hybrid-ECU och spänningsomvandlare/likriktare (PCU/Power Control Unit).

5 års EV-garanti

För en elbil från Toyota gäller 5 års alternativt 100 000 km garanti på följande EV-komponenter; EV-batteri, EV-motor, EV-systemets växelriktare och omvandlare.

8 års EV-batterigaranti avseende försämring av kapacitet

Omfattar försämring av EV-batteriet under 70% av den ursprungliga kapaciteten. Gäller under 8 år eller 160 000 km vilket som först inträffar och utan begränsning av körsträckan under det första året.

Toyota Kvalitetsgaranti

Vi på Toyota tror så mycket på våra bilars kvalitet att du får ett ovanligt bra garantipaket när du köper en begagnad bil hos oss. Toyota Kvalitetsgaranti, TKG, följer med på köpet när du köper en Toyota som är minst 24 månader gammal hos någon av våra auktoriserade Toyota-återförsäljare. Garantin gäller tills bilen är 10 år, eller tills den har gått 20.000 mil. Garantin gäller under förutsättning att underhållsservice har utförts var 1.500 mil, eller minst en gång per år hos en auktoriserad Toyota-verkstad.

3 års vagnskadegaranti (gäller personbilar)

Omfattar skador som uppstår på din bil vid till exempel trafikolycka, uppsåtlig skadegörelse och dikeskörning.

3 års vägassistans

Varje ny Toyota åtföljs av Toyota Eurocare – en treårig vägassistansgaranti som gäller i över 30 europeiska länder.

Kontakta en Toyota-återförsäljare
för mer information.

Läs mer om ...

Gör en vinterkoll inför utflykter i vinter Gör en vinterkoll inför utflykter i vinter Ett gnistrande vitt landskap och hala vintervägar. Vi har tipsen som ökar din säkerhet och komfort under den mörka, kalla årstiden. Toyota Hybridservice Hybridservice Håll din Toyota i toppform genom att låta våra hybridspecialister serva den. Dessutom kan du förlänga din hybridgaranti med ett år/1.500 mil genom att göra en årlig service hos våra specialister som har den unika kunskapen och verktygen för din bil. Bilförsäkring och vägassistans Bilförsäkring och vägassistans Att vara kund i Toyota Bilförsäkring är smidigt och enkelt. Till varje ny Toyota följer vägassistans Toyota Eurocare med. Eurocare Vägassistans Eurocare Vägassistans För att få så lite besvär som möjligt om du mot förmodan får problem med din bil kommer varje ny Toyota med det treåriga assistansavtalet Toyota Eurocare.