Toyota GR Supra

Specifikationer

Fokus på känslan

Utvecklingen av nya Toyota GR Supra drivs inte av enkla siffror eller varvtider – utan med fokus på känslan av vad du upplever bakom ratten. Med en perfekt kombination av kraft, balans och smidighet erbjuder GR Supra det ultimata uttrycket för körglädje.

/

Körupplevelse

Den nya Toyota GR Supra är en sportbil i sin renaste form. Tack vare en kombination av en kort hjulbas och en bred spårvidd, låg tyngdpunkt och ett styvt och solitt chassi, kan alla se fram emot en spännande kombination av kraft, balans och precision. För denna känsla finns inget utrymme för kompromisser.
Läs mer

Redo för utmaningar

Adaptive Variable Suspension (AVS) är en spelare att lita på i den nya Toyota GR Supra. Med dubbelsidig fjäder från MacPherson fram och en femlänkad axel bakom dig – kan du njuta av hög komfort när du vill slappna av och full kontroll när du vill ut på banan.

Perfekt balans. Utan kompromisser.

Nya Toyota GR Supras frontmonterade motor tillsammans med bakhjulsdrift ger en perfekt viktfördelning på 50:50. Tack vare sin lätta men samtidigt styva aluminium- och stålkompositkaross kan föraren njuta av en stabilitet som ger självförtroende och ett till synes gränslöst grepp tillsammans med en neutral körupplevelse.

Hög styvhet i karossen. Bättre precision i körningen.

Den nya Toyota GR Supras höga styvhet i karossen ger en lång rad förbättringar som får fjädring och stötdämpare att jobba i perfekt harmoni. Monteringspunkterna har gjorts extra styva för ytterligare precision. Dessutom är flertalet centrala delar gjorda av aluminium vilket inte bara gör bilen lättare – utan både effektivare och smidigare.

Det gyllene snittet

Den bästa balansen mellan smidighet och överlägsen stabilitet uppnås med hjälp av förhållandet mellan hjulaxelns längd, och underredets bredd på mellan 1.5 och 1.6. Med utgångspunkten i framstående motorsportteknik och design har nya Toyota GR Supra det perfekta gyllene snittet på 1.55. Vilket ger en oslagbar smidighet och stabilitet – även när du befinner dig på gränsen.

Prestanda

Vare sig du är på banan eller vägen ger nya Toyota GR Supras 3,0 liters sexcylindriga motor dig alla ingredienser för att stimulera dina sinnen. Utrustad med en dubbel turbo, direktinsprutning och variabel ventilstyrning, levererar den 340 bromsade hk och 500 NM vridmoment för 0-100 km/h på 4,3 sekunder och en toppfart på 250 km/h.
Läs mer

Körläge efter humör

Med två olika körlägen kan du skräddarsy nya Toyota GR Supra efter ditt humör. Växla från Normal till Sport – och få ett omedelbart motorljud till svar. Du märker att fjädringen blir styvare, styrningen mer aktiv och den aktiva differentialspärren är på helspänn. Räcker inte det? Byt till Track – och håll i dig.

Aktiv differential

Den nya Toyota GR Supras aktiva differential ger stora fördelar i stabilitet och effektivitet när däcken ligger precis intill bristningsgränsen. Och kommer som standard. Du kommer att känna detta i alla faser av din körning – med ökad stabilitet under både inbromsning och kurvtagning. Och maximalt grepp när du återigen är tillbaka på raksträckan.

Automatisk växellåda – med 8 växlar

Nya Toyota GR Supras ultrasmidiga sexcylindriga motor är helt anpassad till den avancerade, 8-växlade automatiska växellådan - med paddlar på ratten - som ger blixtsnabba växlingar och exakt kontroll genom varje del i din körning.

Bromsar och däck för bästa bromsförmåga

För att utnyttja nya Toyota GR Supras fulla och lika dynamiska potential behövs bromsar som håller samma standard. Med bromsar och ok från Brembo tillsammans med 19-tums smidda aluminiumfälgar på Michelin Pilot Super Sport-däck så sitter du säkert. Och bromsar både snabbt och effektivt.

Från stillastående till 100. På 4,3 sekunder.

Med Launch Control aktiverad får du snabbast möjliga acceleration och bästa möjliga grepp från stillastående till 100 Km/h på 4,3 sekunder. Och fortsätter sedan snabbt upp till toppfarten på 250 km/h.

/
Design

Med sin långa motorhuv, kompakta kaross och dubbel targa, står nya Toyota GR Supras design ut och fångar hjärtan hos riktiga entusiaster och klassiska sportbilfans. Först visad av Toyota i den dramatiska FT-1 konceptbilen av CALTY i Kalifornien, kombinerar den sitt "Condensed Extreme"-koncept aerodynamik med ett modernt och kraftfullt utseende som skriker prestanda.
Läs mer

Condensed Extreme-konceptet

Designkonceptet ”Condensed Extreme" refererar direkt till nya Toyota GR Supras hela framtoning. Temat "kondenserad" framgår av förhållandet mellan däck med stor diameter, kort axel och total längd, medan "Extreme" tolkas i bilens breda hållning, med snäva proportioner och en bredd som bidrar till hög stabilitet och precision.

Aerodynamiskt inspirerad av GAZOO Racing

Med utgångspunkten i framstående motorsportteknik och design uppnår nya Toyota GR Supra optimala aerodynamiska egenskaper. En balanserad viktfördelning mellan fram- och bakdel av karossen, spoilern och det låga taket tillsammans pressar bilen ner mot körbanan.

Distinkta detaljer

Vidare kompletteras nya Toyota GR Supras imponerande framtoning med 19-tums smidda aluminiumhjul och sex tydliga LED-strålkastare.

Komfort

Med sin förarfokuserade kupé, racing-inspirerade säten och premiumteknik är den nya Toyota GR Supra den perfekta bilen för alla typer av upplevelser – GT-komfort när du vill ha det och sportbilsstyrning när du behöver den. Ett 8,8-tums multimediasystem centralt placerat ger dig tillgång till navigering, Supra Connect (på utvalda marknader), musik och handsfree-samtal, medan ett Smart Entry och Push Start-system samt ett anpassningsbart bagageutrymme gör vardagen enklare.
Läs mer

/

Racinginspirerade säten

Nya Toyota GR Supras racinginspirerade stolar med stöd för ländryggen kommer även med inbyggda värme- och minnesfunktioner. Väljer du Premium-pack är allt i läder. Detta garanterar alltid en hög komfort. I synnerhet på banan.

Adaptiva strålkastare

Vägen framför dig kommer alltid att vara tydlig med nya Toyota GR Supra. LED-tekniken i de adaptiva strålkastarna ger dig automatisk avbländning och tillsammans med regnsensor och backkamera får du ytterligare en touch av bekvämlighet.

Infotainment av yttersta klass

När tillfället kommer för avkoppling kan du luta dig tillbaka och njuta av ett ljudsystem med 10 högtalare, Bluetooth®- och USB-anslutningar och en perfekt placerad 8,8-tums skärm för åtkomst till bland annat navigering. Med Premium-paketet kommer den nya Toyota GR Supra med ett JBL-premiumljudsystem med 12 högtalare och trådlös laddare för smartphone.

Säkerheten först

I en högpresterande sportbil är säkerheten högt prioriterad – och Toyota GR Supra är inget undantag. Supra Safety+-paketet består bland annat av Blind Spot Monitor, Lane Departure Alert, intelligent parkeringssensor, automatisk bromsning och E-Call som skickar en automatisk platsbeskrivning till räddningstjänsten om en allvarlig olycka skulle inträffa. Dessutom är alla Toyota GR Supra utrustade med Adaptive Cruise Control som standard.

Kupé

Inspirerad av inredningen i en bil byggd för banan är kupén i nya GR Supra utformad för att sätta föraren i fokus. Justerbara sidostöd i stolarna och genomtänkta knäskydd ger support vid hårda kurvtagningar, medan en digital Head-Up Display (i Premium-paket) visar hastighet, infotainment och navigation tydligt i förarens blickfång.
Läs mer

Asymmetrisk mittkonsol

Den nya asymmetriska mittkonsolen markerar en tydlig uppdelning mellan förarens och den mer öppna passagerarens sida. Den dubbla och automatiska luftkonditioneringen sitter perfekt anpassad i mittkonsolen, med minnesfunktion för varje sida. Den 8,8-tum stora multimediadisplayen kan användas som en pekskärm eller styras med en kontroll.

Aktiv ljuddesign

Den nya Toyota GR Supra har Active Sound Design, vilket ger möjlighet till två valbara körljud som passar förarens sinnesstämning. För vardaglig körning ger Normal-läget en tyst och raffinerad motor som är perfekt för en lugn och bekväm resa, medan Sport levererar precis det som du vill ha när du känner för det – ljud och känsla.

Prestanda

Effekt 340 hk (DIN) vid 5.000 - 6.500 varv/min
Vridmoment 500 Nm vid 1.600 – 4.500 varv/min
Acceleration
(0-100km/h)
4.3 sekunder
Toppfart
(Elektronisk begränsning)
250 km/h
CO2 värden
(Vid blandad körning NEDC korrelerat)
170 g/km
/
Toyota GR Supra 2019 line-up

Två högpresterande utrustningsnivåer kommer att finnas tillgängliga från lanseringen.

/
Toyota GR Supra
Utrustad med en aktiv differential och Adaptive Variable Suspension (AVS), 19-tums smidda aluminiumfälgar och ett sportbromspaket, underlättar Toyota GR Supras högteknologiska hjälpmedel föraren att njuta av bilens fulla och dynamiska potential.
19" smidda fälgar
Sportbromsar
Aktiv differential
8.8-tums Multimediadisplay (10 högtalare)
Adaptive Cruise Control med stop and go
Smart entry och push-button start
Black Alcantara sportsäten
Navigation
Supra Connect (för vissa marknader)
Supra Safety +
Adaptivt fjädringssystem
Eljusterbara säten med minnesfunktion och värme
Adaptiva strålkastare
Pris från
680.900 kr
/
Toyota GR Supra Premium Pack
Byggd på Active-specifikationen med svart läderklädsel, ett JBL-premiumljudsystem med 12 högtalare och Head-Up Display är detta paket för alla förare som vill ha avancerade funktioner som passar den höga prestandan.
Premium pack highlights:
Sportstolar med svart skinnklädsel
JBL premium ljudsystem (12 högtalare)
Head-Up Display
Trådlös mobilladdare
Storage Pack
Light Pack
Pris från
704.900 kr
Prominence Red

Mer om Toyota

Nya Toyota Yaris GRMN Nya Toyota Yaris GRMN Inspirerad av Toyotas comeback till FIA World Rally Championship 2017, är den nya limited edition Yaris GRMN här och såklart testad på Nürburgrings Nordschleife. Uppgradering av antisladdsystem (VSC) för Hilux D-Cab Uppgradering av antisladdsystem (VSC) för Hilux D-Cab För ägare av Hilux D-Cab av senaste modell (2016 – 17) finns en uppgradering av antisladdsystemet tillgänglig. Kontakta din återförsäljare för ytterligare information. Instruktionsfilmer Instruktionsfilmer Vill du lära dig hur du får ut det mesta av våra tillbehör och andra produkter? Våra instruktionsfilmer hjälper dig med allt från att kolla torkarbladen till att byta däck. Bättre samhälle Bättre samhälle Toyotas engagemang för miljön har alltid sträckt sig utanför den egna verksamheten. Som samhällsmedborgare har vi ett ansvar mot planeten vi bor på, och vill bidra till ett hållbart samhälle i samklang med naturen.
Inställningar för cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på www.toyota.se och för att optimera och personifiera innehåll på vår webbplats och i vår annonsering. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!