Bilförsäkring vid skada

snabb och effektiv skadereglering

Som kund i Toyota Bilförsäkring får du tillgång till snabb och effektiv skadereglering. I många fall kan du också få hjälp med din skada genom att vända dig direkt till din lokala Toyotaverkstad som kanske redan känner både dig och din bil. De flesta skador kan också regleras över telefon och internet. Toyota Bilförsäkring har också en skadejour som du når dygnet runt.

Skadeanmälan

Skadeanmälan till Toyota Bilförsäkring kan du göra direkt via internet genom att klicka här. Du kan också under kontorstid ringa och anmäla din skada på telefon 0771-960 960. Behöver du hjälp efter kontorstid ringer du Folksam Jour på telefon 020-45 00 00. Bilförsäkring Stor.

Självrisk

Då en skada ersätts genom din bilförsäkring eller vagnskadegarantin betalar du i regel själv en del av skadekostnaden. Självrisken beror på vilket försäkringsmoment som berörs. Självriskerna för respektive försäkringsmoment framgår av dina försäkringshandlingar och på vagnskadegaranti-beviset.

Tips vid några olika skadehändelser

Om du har drabbats av skada och räddningstjänst, ambulans eller polis behöver tillkallas ringer du 112.

Vid trafikolycka, stöld eller driftstopp

Om din bil inte är körbar efter en olycka, fått driftsstopp eller om din bil blivit stulen och du har Toyota Eurocare Vägassistans ringer du larmcentralen på 0771-23 50 00 inom Sverige eller +46 771 235 000 från utlandet. Om din Toyota inte har Toyota Eurocare Vägassistans ringer du 0771-960 960. Sker skadan efter kontorstid ringer du Folksam Jour på telefon 020-450 450.

Glasskada

Vid glasskada kontaktar du en Toyotaverkstad så hjälper de dig med att göra skadeanmälan och byta eller laga rutan.

Vagnskadegaranti

Har din bil vagnskadegaranti och du har drabbats av en plåt- eller lackskada och inget annat fordon är inblandat kan du vända dig direkt till en Toyotaverkstad som hjälper dig med skadeanmälan. Du kan också anmäla skadan till Folksam som administrerar Toyotas vagnskadegaranti på telefon 0771-960 960.

Parkeringsskada

Vid ”parkerings- eller smitningsskada” orsakad av ett annat fordon, måste du göra en polisanmälan och kunna styrka att ett okänt motordrivet fordon orsakat skadorna, om möjligt med ett vittne. Ring även Folksam 0771-960 960, så blir du vidarekopplad till närmaste skadekontor. Bedöms skadan som en ”parkerings- eller smitningsskada” är det Trafikförsäkringsföreningen som slutgiltigt står för skadekostnaden. I annat fall kan den ersättas av vagnskadeförsäkringen om din Toyota är helförsäkrad, eller av vagnskadegarantin.

Mer information om parkeringsskada finns på trafikförsäkringsföreningens webbplats.

Har du en annan bilförsäkring än Toyota Bilförsäkring?

Vänd dig till ditt försäkringsbolag. De avgör hur och var din Toyota ska repareras efter en försäkringsskada. Har du Toyota vagnskadegaranti och inget annat motordrivet fordon är inblandat i olyckan hjälper Toyotaverkstad dig med skadeanmälan. Du kan också anmäla skadan till Folksam (0771-960 960), vilka administrerar skaderegleringen på vagnskadegarantin.

Läs mer om ...

Inställningar för cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på www.toyota.se och för att optimera och personifiera innehåll på vår webbplats och i vår annonsering. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!