Fuel Cell

Fuel Cell

Toyota har sedan länge haft som mål att kunna tillgängliggöra bilkörning som inte ger något avtryck på miljön – för så många som möjligt. Idag är det verklighet.
Och det förändrar allt igen.

Tack vare bränslecellsteknologi har vi utvecklat och producerat en Fuel Cell-bil som vi kallar Mirai – en elbil vars enda utsläpp består av helt vanlig vattenånga.

Mirai är 100% elbil och drivs av vätgas – universums vanligaste grundämne, ett bränsle med unika kvaliteter och enorm framtidspotential. Vätgas finns överallt omkring oss – bland annat i vatten, växter och jord. Inte nog med att det finns gott om vätgas på vår planet – den har många andra positiva egenskaper, såsom att den är lättillgänglig, effektiv, stabil och mycket enkel att lagra i långa perioder till skillnad från elektricitet. Vätgas kan dessutom produceras lokalt.

/

Hur fungerar en Fuel Cell-bil?

Du behöver aldrig ladda en Fuel Cell-bil. Den producerar all el själv.

Istället för en förbränningsmotor har den en elmotor, en bränslecellsstack och en tank som du fyller med vätgas. Elektriciteten produceras när luften utifrån strömmar in och reagerar med vätgasen. Elektriciteten som skapas driver sen elmotorn som i sin tur driver hjulen. Och den enda restprodukten av hela processen är vatten.

/
/