Kompromisslös säkerhet och komfort

Nya Camry är standardutrustad med de avancerade säkerhetssystemen i Toyota Safety Sense* som är utformade för att skydda dig och dina passagerare. Toyota Safety Sense är naturligtvis standard i alla Camry – för oss är din säkerhet aldrig ett tillval.

* Toyota Safety Sense är inte ett säkerhetssystem som befriar föraren från att följa grundläggande trafikregler. För information och försiktighetsåtgärder, vänligen se instruktionsboken.
/
/
/
Automatic High Beam (AHB)

Det automatiska helljuset är utrustat med en kamera som läser av ljus från annan trafik på vägen, samt på styrkan på trafikljus och strålkastare och växlar automatiskt mellan hel- och halvljus för bästa sikt vid körning nattetid.

Road Sign Assist (RSA)

Vägskyltsigenkänningen känner igen utvalda vägskyltar under körning, och visar samtidigt aktuell hastighetsbegränsning och annan viktigt information klart och tydligt på instrumentpanelens 7"-skärm.

Pre-Collision System (PCS) with Pedestrian Detection

Det aktiva krockskyddssystemet med fotgängardetektion varnar föraren vid en eventuell kollision med en fotgängare eller ett fordon framför och hjälper till att mildra eller undvika skada från krocken genom att öka bromstrycket eller bromsa automatiskt. Allt med millimeterprecision tack vare en kombinerad radar- och kameralösning.

/
/
/
Adaptive Cruise Control (ACC) with Full Speed Range Following Function

Med aktiv farthållare kan föraren hålla ett säkert, förinställt avstånd till fordonet framför. Bilen stoppas helt vid behov och den startas igen med ett lätt tryck på gaspedalen eller ACC-reglaget.

Lane Departure Alert with Steering Control (LDA with steering control)

Körfilsassistansen ger säkrare körning vid motorvägshastighet genom att varna med ljud- och bildsignaler och tillämpa svag styrkraft om bilen glider ut ur körfältet.