Tre lekfulla Toyota-koncept

på Tokyo Motor Show

På 2015 års upplaga av Tokyo Motor Show är det världspremiär för tre sinsemellan helt olika konceptbilar från Toyota: Den lilla sportbilen S-FR, den vätgasdrivna energi-bilen FCV Plus samt den nakna kompaktbilen Kikai. De har alla det gemensamt att de ger en försmak av hur framtida bilar mycket väl skulle kunna te sig.

/
Kikai - Insidan ut

Kikai är utformad för att låta oss se och utforska de delar som normalt är dolda inne i bilens kaross. Bland annat finns ett litet fönster i golvet, som gör det möjligt att se hur hjulupphängningen arbetar under färd. Föraren sitter i mitten av bilen med två passagerarsäten snett bakom sig. Alla synliga detaljer, som t ex bränsletanken och avgassystemet är noggrant formgivna, liksom den helt analoga instrumenteringen och strömbrytarna som ger en stark närvarokänsla.

/
S-FR - Bil och förare som ett

S-FR är en konceptbil som bygger vidare på arvet från Toyotas underhållande lätta sportbilar. Knappt fyra meter lång, med motorn fram och drivning bak och med låg vikt är det en modell som är verkligt kul att köra. S-FR är tänkt för den unga generationen, som en första sportbil där körglädje och enkelhet är prioriterad.

/
FCV Plus - Den vätgasdrivna elbilen

FCV Plus är en vätgasdriven elbil som inte bara är avsedd för energieffektiva transporter, utan kan också fungera som energikälla. Den kan dessutom producera el från externa vät-gaskällor och därmed fungera som ett klimatsmart elverk, såväl vid hemmet som på andra ställen. Bränslecellsstacken är placerad mellan framhjulen och vätgastankarna bakom bak-sätet. Drivningen sker med elmotorer i alla fyra hjulen. Resultatet är en mycket rymlig kupé, trots bilens kompakta yttermått.

Mer om Konceptbilar

Toyota FCV Toyota FCV Toyota FCV är en bränslecellsdriven konceptmodell med en räckvidd på över 500 km och laddtid på tre minuter, som drivs med vätgas och avger vatten. Toyota FV2 Toyota FV2 En annorlunda och kompakt bil som illustrerar Toyotas ”Fun to Drive”-filosofi. Bilen styrs genom att föraren lutar sig framåt, bakåt och åt sidorna. Toyota Konceptbilar Konceptbilar Toyotas konceptbilar är ett uttryck för drömmar, känslor och inspiration och en vision om hur man ska vidareutveckla verkligheten. Se våra innovationer här. Toyota i-ROAD i-ROAD Toyota i-ROAD har komfort som en bil, framkomlighet som en motorcykel, plats för två personer och noll­utsläpp tack var eldrift, perfekt för stadskörning.