Provkör en Toyota
Bygg din Toyota
Hitta närmaste återförsäljare!
Boka service
Min Toyota

Tidigare Konceptbilar

Återupplev våra skapelser

Våra konceptbilar är en mycket viktig uppvisning i framtida teknik och design. Här lyfter vi fram ett urval av våra tidigare skapelser.

Toyota FT-Bh

På Genève­salongen 2011 visades FT-Bh upp. En kompakt ultralätt citymodell med fullhybriddrift och låga utsläpp. Bilen väger mindre än 800 kg och ska ha bara hälften så stora CO2-utsläpp som en genomsnittlig femdörrars kompaktbil. Den är vidare uppbyggd utan dyra och exotiska material eller komplicerade konstruktioner.

/
Toyota FCV-R

En bränslecellsdriven sedan­modell med gott om plats och bra räckvidd. En nollutsläppsbil som  premiärvisades på bilmässan i Tokyo 2011.
Ett steg på vägen mot den planerade kommersiella lanseringen av en vätgasbil år 2015.

Räckvidden är ca 70 mil utan utsläpp av vare sig koldioxid, kväveoxider eller partiklar. Enda restprodukten är vattenånga och systemet ska fungera i temperaturer ner till -30°C.

/
Toyota NS4

På Nord Amerikas bilmässa 2012 kunde man se en ny typ av mellanklassbil, Toyota NS4. Drivkällan är mindre och lättare än dagens laddhybrid­system med bättre bränsleekonomi, bättre acceleration och längre räckvidd med ren eldrift.

Olika typer av glas i vindrutan och övriga glasytor bidrar till både bättre säkerhet och högre komfort. De flesta funktionerna i bilen styrs med en pekskärm som en smartphone.

/
Toyota diji

Diji har tidigare visats i Japan (som Fun-Vii) och hade Europapremiär i Genève 2012. Bilen kan presentera meddelanden och bilder såväl på utsidan som inne i kupén. Hela karossen är en projektionsyta där man enkelt kan byta färg och budskap efter behov. Bilen kan också kommunicera med andra bilar och med trafiksystem för att i god tid upptäcka och undvika eventuella faror. Den är ständigt uppkopplad så att bilens alla system alltid är uppdaterade med den senaste programvaran.

/

Läs mer om ...

Toyota FCV Toyota FCV Toyota FCV är en bränslecellsdriven konceptmodell med en räckvidd på över 500 km och laddtid på tre minuter, som drivs med vätgas och avger vatten. Toyota FV2 Toyota FV2 En annorlunda och kompakt bil som illustrerar Toyotas ”Fun to Drive”-filosofi. Bilen styrs genom att föraren lutar sig framåt, bakåt och åt sidorna. Toyota Konceptbilar Konceptbilar Toyotas konceptbilar är ett uttryck för drömmar, känslor och inspiration och en vision om hur man ska vidareutveckla verkligheten. Se våra innovationer här. Toyota i-ROAD i-ROAD Toyota i-ROAD har komfort som en bil, framkomlighet som en motorcykel, plats för två personer och noll­utsläpp tack var eldrift, perfekt för stadskörning.