Provkör en Toyota
Bygg din Toyota
Hitta närmaste återförsäljare!
Boka service
Min Toyota

TOYOTA ME.WE

En formgivares vision om en helt ny typ av bil

I ett unikt samarbete med den franske formgivaren och arkitekten Jean-Marie Massaud presenterar Toyotas europeiska designcenter ED2 ett nytänkande och visionärt koncept för en framtida, lättare och mer miljöanpassad bil.

Ett sammarbete

Syftet med ME.WE-projektet har varit att skapa en bilmodell som fjärmar sig från den traditionstyngda bilindustrin och istället fokuserar på de mänskliga, ekonomiska och miljömässiga värdena – samtidigt som konceptet ska vara fullt genomförbart.

TOYOTA ME.WE förarplats
Ett sammarbete

I ett unikt samarbete med den franske formgivaren och arkitekten Jean-Marie Massaud presenterar vi ett nytänkande och visionärt koncept för en framtida, lättare och mer miljöanpassad bil.

Återställer våra förväntningar
Den är knappt 3,5 meter lång och byggd kring en struktur av aluminiumrör med utbytbara paneler i återvinningsbar polypropylenplast. Golvet är gjorda i bambu. ME.WE väger därmed endast 750 kg, varav plastpanelerna bara väger 14 kg.

En liten bildskärm ovanför ratten visar hastighet, batteristatus samt navigationshjälp via en smartphone som fästs på instrumentbrädan. Den används också för att styra underhållning och temperaturen inne i kupén.

För luftkonditionering och värme används dels en lågenergivärmepump, dels elvärmda stolar.

/
Fyra i en

Ett av målen är att bilen kan anpassas till en mängd olika livsstilar, samtidigt som den håller en hög nivå av kvalitet och innovation. De lätta och utbytbara panelerna kan konfigureras om av sin ägare för olika tillfälle: pick-up, cabriolet, terrängbil eller liten stadsbil.

Baksätet kan vikas ihop och stuvas under framsätena. Sätena kan också enkelt tas ut och användas separat.

Två- och fyrhjulsdrift
ME.WE ska vara en två- eller fyrhjulsdriven elbil, med motorerna placerade i hjulen och batterierna under golvet. Bagaget placeras på taket, där ett neoprenskydd håller det på plats och även skyddar mot insyn.

Bilen är mest av allt ett fordon för alla. Lite annorlunda, enklare, mer ändamålsenligt och mer realistiskt Kort sagt: ett verkligt alternativ till dagens bilar som mer är inriktade på "dynamik" och status.

/
Syntes

Den knappt 3,5 meter långa konceptbilen innehåller en mängd nytänkande lösningar. För att spara vikt och därmed också minska energiförbrukningen är bilen byggd kring en struktur av aluminiumrör med utbytbara paneler i återvinningsbar polypropylenplast. Golvet och andra horisontella ytor är gjorda i bambu. ME.WE är därmed mycket lättare än konventionellt uppbyggda bilar med en vikt på endast 750 kg, varav plastpanelerna bara väger 14 kg.

Återställer våra förväntningar

Instrumenteringen är mycket enkel: en liten bildskärm ovanför ratten visar hastighet, batteristatus samt navigationshjälp via en smartphone som fästs på instrumentbrädan och som också används för att styra såväl underhållning som temperaturen inne i kupén. För luftkonditionering och värme används dels en lågenergivärmepump, dels elvärmda stolar. Vid riktigt varmt väder kan alla rutor öppnas, inklusive vindrutan.

TOYOTA ME.WE material
Fyra i en

Men det verkliga genidraget med ME.WE är att det är fyra bilar i en. De lätta och utbytbara panelerna kan konfigureras om av sin ägare för olika tillfälle: pick-up, cabriolet, terrängbil eller liten stadsbil.

Monterade skenor på bilens golv gör att baksätet kan fällas och lagras under framsätet. Bagageutrymmet kan sedan förlängas och din ME.WE har då förvandlats till en pick-up med bambugolv vilket både ser bra ut och är lätt att rengöra.

Om det är en varm sommardag kan du helt enkelt veva ner fönsterna och känna vinden i håret. Stannar du för en picknick kan baksätet tas bort helt för att göra din tid ut i solen ännu roligare.

TOYOTA ME.WE interiör
Två- och fyrhjulsdrift

Tänkt som en elbil, med sina motorer integrerade i varje hjul som Toyota i-ROAD konceptbilen, kan ME-WE snabbt byta från två till fyra-hjulsdrift. Helt beroende på terrängen du kör på. Interiören i bilen är helt anpassad efter sina fem passagerarplatser. Bilens batterier, som normalt kan ha en inverkan på fordonsutrymme, är prydligt placerade under golvet. Eventuellt bagage sätts fast på taket där det skyddas av ett hölje som rullas från framsidan av taket.

TOYOTA ME.WE exteriör

ME.WE är mest av allt ett fordon för alla. Lite annorlunda, enklare, mer ändamålsenligt och mer realistiskt (lätt att parkera, lätt att anpassa till olika livsstilar och som ger maximal glädje när den används). Kort sagt: ett verkligt alternativ till dagens bilar som mer är inriktade på "dynamik" och status.

Läs mer om ...

Toyota Arkiv Arkiv Våra konceptbilar är en mycket viktig uppvisning i framtida teknik och design. Här lyfter vi fram ett urval av våra tidigare skapelser, som FT-Bh och FCV-R. Toyota FCV Toyota FCV Toyota FCV är en bränslecellsdriven konceptmodell med en räckvidd på över 500 km och laddtid på tre minuter, som drivs med vätgas och avger vatten. Toyota FV2 Toyota FV2 En annorlunda och kompakt bil som illustrerar Toyotas ”Fun to Drive”-filosofi. Bilen styrs genom att föraren lutar sig framåt, bakåt och åt sidorna. Toyota Konceptbilar Konceptbilar Toyotas konceptbilar är ett uttryck för drömmar, känslor och inspiration och en vision om hur man ska vidareutveckla verkligheten. Se våra innovationer här.