Provkör en Toyota
Bygg din Toyota
Hitta närmaste återförsäljare!
Boka service
Min Toyota

Miljö och hållbarhet

- en naturlig del av verksamheten

För ett aktivt klimatansvar upprättar vi sedan 2010 ett årligt klimatbokslut. Där redovisar vi vår klimatpåverkan och arbetet för att minska den.

Inom Toyota är det en självklarhet att arbeta med förbättringar. Därför har man valt att certifiera samtliga sina fabriker mot ISO 14001 men även säljbolag, reservdelslager etc.

Sedan 1998 är Toyota Sweden AB certifierat enligt ISO 14001. Vår certifiering gäller import, försäljning och marknadsföring av Toyota- och Lexusbilar samt reservdelar och tillbehör genom ett nätverk av återförsäljare och verkstäder.

Vi har även ett tätt samarbete med Toyota Motor Europe kring våra produkter och dess innehåll. Vi för en ständig dialog utifrån våra kundönskemål och kommande lagkrav för hur vi på bästa sätt ska möta dessa och anpassa vårt bilurval. Vår gemensamma strävan är att allt kan förbättras och detta arbete gör vi bäst tillsammans.

Toyotas återförsäljare
I Sverige är flera återförsäljare certifierade enligt ISO 14001. De som inte är det måste vara diplomerade enligt Toyotas 8 miljösteg. Läs mer om Toyotas 8 miljösteg. Vi har klimatmål för våra återförsäljare och bilköpare informeras om energieffektivt vid val av bil. Vi vill öka människors kännedom om olika bilars miljöegenskaper och om bränsleeffektiv körning. Därför arbetar vi med miljökommunikation och utbildning av återförsäljarna.

Service och reservdelar
Alla delar i en bil håller inte hela bilens livslängd. För att undvika onödig miljöpåverkan finns ett system för uppsamling av utbytta delar hos återförsäljare över hela Europa. Delarna renoveras och kan återanvändas. Slitna komponenterna byts ut och endast originaldelar används. Detta ger minskad miljöbelastning då man sparar både energi och råmaterial genom att inte tillverka nya reservdelar. Det är även mer ekonomiskt för bilägaren.

Down-sizing

Tänk miljömässigt och tänk på bilens storlek. En liten och lätt bil behöver inte lika mycket bränsle som en stor och tung bil. En liten motor är både lättare och mer energieffektiv. Dagens mindre bilar är rymligare än tidigare och har hög säkerhetsnivå. Se de ekonomiska och miljömässiga fördelarna med mindre bilar. Vi kallar det för Down-sizing.

Ta reda på om diesel, bensin eller hybrid passar ditt liv genom att provköra och jämföra. Hos Toyota får du den hjälp och de råd du behöver för att kunna göra ditt val och hitta den optimala bilen för dig.

Energideklaration

Välja en så energieffektiv bil som möjligt med vår energideklaration. En skala mellan A++ och F visar hur mycket koldioxid bilen släpper ut per kilometer. Ladda ner energideklaration  >

Bränsleeffektiv körning
Kör så att du minskar utsläpp och bränsleförbrukning med bränsleeffektiv körning.

Gröna hjälpmedel
ECO-läget hjälper till att hålla nere bränsleförbrukningen. I hybrider finns även ett EV-läge (Electric Vehicle). Då kör du enbart med elmotor i upp till cirka 45 km/t. Hybriderna visar även hur bensin- och elmotorn arbetar, hur din acceleration påverkar bränsleförbrukningen och hur bränsleeffektivt du kör.

Med Stop & Start System stängs motorn av automatiskt vid t. ex. rödljus. Den startar automatiskt så fort kopplingspedalen aktiveras igen. Tredje generationens Prius har solceller som håller bilen ventilerad vid parkering. Det sparar både bränsle och miljö.

Vattenglaset
Appen Vattenglaset är ett virtuellt glas vatten som reagerar på din körning som om du skulle ha ett glas vatten stående på instrumentpanelen. När du har stannat kan du titta på resultaten, analysera dem och försöka köra mer bränsleeffektivt nästa gång.

/

Läs mer om ...

Om Toyota Om Toyota Vill du veta mer om Toyota i Sverige och globalt? Läs mer om företaget Toyota och innovationer, såsom konceptbilar och motorsport. Återvinning Återvinning Miljöansvar och miljöarbete är viktigt för oss på Toyota. Vi jobbar med bilåtervinning och har bland annat målet att återvinna 95 procent av en uttjänt Toyota. Produktion & Logistik Produktion & Logistik Här kan du läsa om hur vi jobbar med miljön. Vi vill bland annat minimera avfallet, öka energieffektiviteten och ständigt öka andelen material som kan återvinnas. Pressinformation från Toyota Pressinformation från Toyota Här samlar vi våra senaste pressmeddelanden samt nyheter, bilder och faktamaterial om Toyota. Allt material i pressrummet vänder sig till media och bilder får användas fritt i redaktionella sammanhang.
Inställningar för cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på www.toyota.se och för att optimera och personifiera innehåll på vår webbplats och i vår annonsering. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!