Säkerhet

för dig och din bil

I säkra händer med Toyota

Toyota vill bidra till att du färdas tryggt och säkert i vardagen såväl som mellan äventyren. Decennier av erfarenhet och uttömmande forskning borgar för att varje ny Toyota inte bara är redo att tas i bruk, utan också går att lita på när du behöver det som mest — och till och med när du tror att du inte behöver det. Toyota arbetar ständigt mot garanterad säkerhet för våra bilar, förebyggande av olyckor och att minska skador i händelse av en olycka.

Att undvika faran

När du kör bil litar du instinktivt på tre egenskaper hos dig själv: igenkänning, omdöme och din förmåga att manövrera bilen. Nya Toyota-bilar stödjer dessa egenskaper genom att hjälpa dig att undvika farliga situationer. Det sker genom aktiv säkerhetsutrustning som t.ex. ABS-bromsar, bromsassistans, antisladd och Toyota Safety Sense. Sådan utrustning ingår i dag som en viktig del av Toyotas säkerhetsarbete, med det ultimata målet att helt förhindra trafikolyckor och därigenom skapa en säkrare trafikmiljö för alla.

/

I vår önskan att öka fordonssäkerheten etablerades Global Outstanding Assessment (GOA) 1995; interna säkerhetsbedömningar där vi siktar mot högsta säkerhetsresultat samtidigt som vi vill möta och överträffa internationella säkerhetsstandarder och utvärderingar. Otroligt nog är 70% av olyckor resultatet av att förarna inte uppmärksammar potentiella faror runt dem. Därför är det särskilt viktigt för oss att utveckla säkerhetssystem som minimerar risken för fara, ofta utan att våra förare ens är medvetna om att de existerar.

Behåll kontrollen

Förutom våra säkerhetssystem använder vi den allra senaste tekniken för att ytterligare förbättra de grundläggande funktionerna i din Toyota: acceleration, styrning och bromsning. Genom att säkerställa att dessa finslipas av våra ingenjörer kan vi minska antalet olyckor ytterligare. Antisladdsystemet (VSC) bromsar vid behov varje hjul individuellt och justerar motorns varvtal. Det gör det lättare att undvika sladd, särskilt på halt underlag.

Så hjälper Toyota Safety Sense dig

Toyota Safety Sense

Vi har utvecklat Toyota Safety Sense för att du ska känna dig ännu tryggare och säkrare bakom ratten. Toyota Safety Sense är en rad nya aktiva säkerhetssystem utformade för att ytterligare minska risken att du och dina passagerare råkar ut för en olycka. I lägre farter kan Toyota Safety Sense hjälpa dig att undvika kollisioner helt och hållet, medan systemets syfte i högre farter är att så långt möjligt minska kraften i kollisionen och därmed minimera följderna.

/
/
Ständigt redo

Vi strävar ständigt efter att förbättra saker som t.ex. energiupptagande karosskonstruktioner, säkra passagerarutrymmen, krockkuddar, säkerhetsbälten och whiplash-skydd. Därför återskapar vi kollisioner med hjälp av information från verkliga trafikolyckor. Därefter gör vi omfattande analyser och sätter nya, ännu högre säkerhetsmål som uppfyller och till och med överskrider internationella säkerhetsnormer.

Vår första krock- och testanläggning och Safety Evaluation Department kom 1966. Sedan dess har vi genomfört omfattande forskning i och utveckling av passiv säkerhet. För att till fullo förstå de enorma krafter som är inblandade i en kollision och hur detta bidrar till skador på åkande och fotgängare utför vi krocktester i våra anläggningar året runt, dag och natt.

För att stödja en avancerad säkerhetsutveckling har vi en familj av virtuella mänskliga modeller som vi kallar THUMS. Sedan 1997 har de hjälpt oss att analysera skador mer i detalj än hos konventionella testdockor; från ligament, senor, muskler och även hudskador - vår THUMS-familj är nästan mänskligt! Vår senaste THUMS, version 4, släpptes 2012 och den består av mer än 1 miljon element. Vi återskapar även kollisioner utifrån verkliga olyckor i syfte att ständigt förbättra funktioner såsom stötinverkan på kroppen, krockkuddar, säkerhetsbälten och whiplash.

Läs mer om ...

Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense består en rad nyutvecklade aktiva säkerhetstekniska lösningar som hjälper dig att köra säkert. Automatisk väjning Automatisk väjning I arbetet mot en värld där fordonskollisioner och dödsfall bland fotgängare elimineras, har Toyota tagit ett viktigt steg med nästa generations autobroms som automatiskt väjer för gående. Toyota och säkerhet Toyota och säkerhet Med avancerad teknik försöker vi förhindra olyckor samtidigt som vi arbetar för att förebygga och minska skador i händelse av att en olycka faktiskt sker. En säkrare framtid En säkrare framtid Automatic Highway Driving Assist, avancerad farthållning och körfältsassistans både underlättar ditt körande och gör det säkrare på vägarna.