1. Start your impossible
  2. Mobilitetsprojekt
  3. Wheel Park
Jag vill....

Toyota Wheel Park

Med invigningen av världens första wheel park förstärker Toyota sitt åtagande att leverera ännu bättre mobilitet för alla."

Vi presenterar -Lily Rice

Lily Rice är den första kvinnan i Storbritannien som utför en rullstols-backflip. Och hon gjorde det när hon var 13 år. Hon vet att allt är möjligt när vi är fria att röra oss och med sin framgång inspirerar hon andra flickor att börja med WCMX. En dag vill Lily se sin sport erkänd i Paralympiska sommarspelen, där hon hoppas kunna tävla.

The Toyota Wheel Park

Nästa idrottsman dimper ner på rampen och det låga hummandet från hennes hjul reflekteras genom träbultarna. Ljudet meddelar åskådarna att en annan åkare är i parken. Men inte på en cykel, en skateboard eller rollerblades. Hon kommer in i en helt tillgänglig hybrid-skate-park; och hon sitter i rullstol.

Och hon är inte den enda som ler. Att utöka WCMX som sport är viktigt för alla - vi ser till och med normidrottare turas om i de tillgängliga rullstolarna. Som det visar sig är viljan att röra på sig starkare än att låta sig begränsas av en fysisk funktionsnedsättning.

"Detta är nytt för Toyota och symboliskt för Toyotas vision om Ever Better Mobility for All. Toyotas vision är att erbjuda integrerade mobilitetslösningar för alla, inklusive de med fysiska funktionsnedsättningar, för att säkerställa ett allt mer inkluderande samhälle."

 

Maurio Caruccio

VD för Toyota Motor Italia

Inkluderande hybridpark

Fokuserad på frihet och att ha roligt med exempelvis rullstolar, byggd för sporter som BMX, skateboard, och en av de yngsta actionsporterna på planeten, rullstolsmotocross (WCMX).

Att bygga ett bättre samhälle

Toyota är engagerade i friheten att röra sig, vare sig det gäller över hela landet, i staden eller tvärs över hjulparken, för när vi är fria att röra oss, är allt möjligt.

Rörlighet för alla

I denna wheel park kan fler människor röra sig på sätt som ofta är tillgängliga endast för de utan funktionsnedsättningar. Toyotas vision om lika tillgång till rörelse hoppas kunna ge mobilitet, glädje och passion för alla.

Börja ditt omöjliga

Toyota hjälper rullstolsburna idrottare, som Lily Rice i Storbritannien, att förvandla sin dröm till verklighet genom att tillhandahålla resurser och synlighet för att hjälpa till att boosta hennes kampanj: att göra WCMX till en officiell paralympisk gren.